Brian Sandberg kan tjene 103.000 kroner på spjældtur


Video af Brian Sanderg som bliver løsladt fra Ringsted Arrest d.12 november 2012.

103.000 kroner. Skattefrit.

Det er, hvad rockeren Brian Sandberg kan få udbetalt, hvis han vælger at gå to måneder i fængsel.

Like localeyes.dk på Facebook

Den noget særprægede indtjeningsmulighed kommer efter en dom fra Københavns Byret mandag, som tilkender Sandberg en erstatning på 103.000 kroner for uberettiget varetægtsfængsling.

LÆS OGSÅ: Brian Sandberg løsladt fra Ringsted Arrest
De to måneder sad Brian Sandberg inde i forbindelse med den såkaldte Store Rockersag, som tilbage 2012 udløste en dom på to år og fire måneders fængsel til Brian Sandberg.

På det tidspunkt havde han siddet varetægtsfængslet i to år og seks måneder - altså to år for meget.

LÆS OGSÅ: Brian Sandberg i Tivoli
LÆS OGSÅ: Brian Sandberg forfremmet i Bandidos
- Men han havde en anden dom på to måneders fængsel, og så burde det jo gå lige op, men det har anklagemyndigheden ikke villet gå med til, fortæller Michael Juul Eriksen, der er Brian Sandbergs advokat i sagen.

For at kunne slippe for at afsone de to måneder for den dom, som ikke har noget med rockersagen at gøre, har Sandberg haft brug for rettens ord for, at den ekstra tid i varetægt under rockersagen var uberettiget.

LÆS OGSÅ: BikeMeet: Brian Sandberg samler penge ind til kræftsyg dreng
LÆS OGSÅ: Undskyld Brian: Mente ikke at du er dum
- Og nu kan han så vælge, om han vil have pengene og afsone de to måneder, eller om han ikke vil ind og afsone, fortæller Michael Juul Eriksen.

Vælger rockeren at være på fri fod, må han vinke farvel til de mange penge.

Ved Den Store Rockersag, som blev afgjort tilbage i 2012, var Brian Sandberg og en række andre rockere blandt andet tiltalt for drabsforsøg.

Sandberg, som tidligere var medlem af Hells Angels, blev i landsretten frifundet for de alvorligste anklager, som han ellers blev dømt for i byretten.

Under sagen meddelte Brian Sandberg, at han forlod Hells Angels. Det skete i efteråret 2012. I december samme år meddelte Sandberg, at han nu var blevet medlem af den rivaliserende rockergruppe Bandidos.

Brian Sandberg blev for alvor kendt i den brede befolkning tilbage i 2008 i forbindelse med IT Factory-skandalen. Under sagen kom det frem, at storsvindleren Stein Bagger, som var direktør i IT Factory, havde haft Sandberg ansat som sikkerhedsvagt.

/ritzau/