Planlagde bombedrab: Syv personer anholdt i forbindelse med alvorlig bandekonflikt


Arkivfoto


NSK har onsdag foretaget anholdelse af syv personer.

De er alle blevet sigtet for at være en del af en alvorlig bandekonflikt.

Og for i den forbindelse at have planlagt flere drab og have besiddet skydevåben og sprængstof.

NSK har i et tæt samarbejde med Københavns Politi anholdt syv mænd i alderen fra 24 til 36 år.

De syv mænd er sigtet for i begyndelsen af 2021 at have planlagt adskillige drab på flere medlemmer fra en anden bandegruppering.

På daværende tidspunkt var de to bandegrupperinger i aktiv konflikt.

De anholdte er desuden sigtet for flere forhold om våbenbesiddelse under konflikt ved blandt andet som bandegruppering at have været bevæbnet med automatrifler og pistoler samt for at have købt og forsøgt at købe sprængstof og detonatorer, der skulle benyttes som bomber i forbindelse med drabsforsøgene.

Det er NSK’s opfattelse, at de planlagte drab skulle ske som gengældelse for et drab begået mod et højtstående medlem af den bandegruppering, de sigtede personer tilhørte.

Flere af de sigtede vurderes i dag at være tilknyttet andre rocker- og bandegrupperinger.

”Efter en omfattende efterforskning af bl.a. store mængder krypteret kommunikationsmateriale fra SKY-platformen har vi i tæt samarbejde med Københavns Politi kunnet anholde syv mænd, der er en del af det storkøbenhavnske bandemiljø. Der er tale om en meget alvorlig sag med planlægning af adskillige drab og besiddelse af skydevåben og sprængstof af særlig farlig karakter, herunder fra en gruppe, som politiet vurderer som særdeles aktiv og voldsparate. Jeg er derfor tilfreds med dagens store koordinerede anholdelsesaktion,” siger vicepolitiinspektør i NSK, Lars Feldt-Rasmussen.

De sigtede vil dag omkring middag – forventeligt kl. 13:00 – blive fremstillet i Københavns Byret med henblik på varetægtsfængsling, mens politiet fortsat efterforsker sagen.

Under grundlovsforhøret vil NSK anmode om dørlukning, hvorfor NSK på nuværende tidspunkt ikke har yderligere kommentarer til sagen.