Påsat brand i Odense: Kender du til denne dunk?


Der blev brugt brandbar væske til at antænde ilden, og dunken lugter af benzin. (Foto fra Fyens Politi).

Fyns Politi beder nu om hjælp til at finde frem til ejeren eller finde frem til nogen, der ved noget om en dunk, der blev fundet i forbindelse med branden ved Dyrup Kirke i weekenden. På dunkens side er der med rød tusch skrevet ’solfanger’ – og den lugtede af benzin.

Like localeyes.dk på Facebook

-Dunken blev fundet i forbindelse med branden ved kirken natten til lørdag den 19. december. Den røde tekst gør den ret karakteristisk, og derfor håber vi, at nogen kan fortælle os noget om dunken – eller endnu bedre, at nogen kender ejeren, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen, der leder efterforskningen af den seneste tids mange påsatte brande i Odense.


Dunken kan rumme 5 liter og har indeholdt antifrostvæske til solfangeranlæg, det fremgår af en påklistret label. Den stod i et lille krat på stien mellem Dyrup Kirke og den nærliggende idrætshal. (Foto fra Fyens Politi).

- Vi tror, at den kan være brugt af gerningsmanden. Der blev brugt brandbar væske til at antænde ilden, og dunken lugter af benzin. Derfor vil vi meget gerne høre fra alle, der kan have et kendskab til dunken, da den kan være et vigtigt spor i sagen, siger Henrik Justesen.

Fyns Politi vil i det hele taget gerne høre, hvis nogen har set eller hørt noget i forbindelse med de mange brande, der de seneste måneder har været i Odense. Den seneste fandt sted natten til i dag, tirsdag den 22. december, på Sønder Boulevard, hvor restaurationen Bondestuen brændte. Ingen kom noget til. Politiets teknikere er i øjeblikket i gang med at undersøge årsagen til branden.

-Vi har brug for al den hjælp, vi kan få fra offentligheden. Vi vil rigtig gerne have fundet frem til gerningsmanden, for der er ingen tvivl om, at brandene skaber utryghed, og at de mange mennesker, de er gået ud over, er dybt berørte, siger Henrik Justesen.

Henvendelse til Fyns Politi på telefon 114.