Syrebomber hitter på sociale medier: Toårig skadet af syre på legeplads


Arkivfoto


Lørdag eftermiddag kom en toårig pige i uforvarende kontakt med en syreholdig væske.

Det skete på legepladsen på Plougslundvej i Billund.

Den toårige kom heldigvis kun lettere til skade, men politiet anser alligevel hændelsen som alvorlig.

Derfor advarer Sydøstjyllands Politi mod at eksperimentere med hjemmelavede syrebomber og appellerer til forældre om at tale med deres børn om farerne ved at lave syrebomber.

Det kan se sjovt ud på de sociale medier, når syrebomber springer i luften, men virkeligheden er, at man kan komme alvorligt til skade.

”Selvom det kan se harmløst og sjovt ud på sociale medier som TikTok, så kan syrebomber være aldeles farlige i virkeligheden”, siger Politikommissær Brian Kristiansen, leder af Nærpolitistationen i Grindsted fra Sydøstjyllands Politi.

På det seneste har der været flere tilfælde af hjemmelavede syrebomber i Billund-området.

Det er med al sandsynlighed væsken fra en sådan syrebombe, som den toårige pige kom lettere til skade ved, da hun kom i kontakt med væsken på legepladsen.

”Der er efter vores opfattelse ikke er tale om en handling, hvis formål har været bevidst at skade den toårige eller andre, men at det alene har haft til formål at skabe et højt brag. Alligevel ser vi med stor alvor på sagen og advarer på det kraftigste mod at eksperimentere med den slags bomber. Udover at det kan være en overtrædelse af straffeloven, så kan det også være meget farligt og medføre, at folk kan komme alvorligt til skade,” siger Politikommissær Brian Kristiansen.

Efter politiets undersøgelse af legepladsen foretog brandvæsenet en spuling af de berørte legeredskaber, så det ikke længere er farligt at benytte legepladsen.

Nærpolitiet i Grindsted og SSP i Billund Kommune er i tæt samarbejde om en forebyggende indsats, der blandt andet indebærer en fælles forebyggende dialog med kommunens børn omkring det, der for børn kan ses som en leg, men i virkeligheden kan medføre alvorlige personskaber.

”Vi håber, at vi i fællesskab med kommune, skoler, fritidsklubber og forældre kan hjælpe med at gøre dette til et enkeltstående tilfælde. Tal med børnene om de alvorlige konsekvenser, det kan have at eksperimentere med syrebomber” siger Politikommissær Brian Kristiansen.

Hjælp fra offentligheden
Hændelsen på legepladsen i Billund bliver set på med alvor.

Som led i efterforskningen ønsker Sydøstjyllands Politi offentlighedens hjælp til opklaring af sagen.

Politiet har oplysninger om, at der lørdag mellem kl. 14.00-15.00 lød et højt brag i området, og at der også blev set to drenge på stisystemet omkring legepladsen.

Det er på nuværende tidspunkt ikke påvist, at de to drenge har forbindelse til hændelsen.

Sydøstjyllands Politi vil gerne i kontakt med drengene eller andre, der har oplysninger til sagen.

De to drenge beskrives som:

Dreng A:
Lys i huden
Dansk af udseende
12-15 år
Mellem 160 og 180 cm høj
Almindelig i kropsbygning
Mørkt hår
Medbragte en cykel og bar en rulle alufolie

Dreng B:
Mørk i huden
Asiatisk af udseende
12-15 år
Mellem 160-180 cm høj
Almindelig kropsbygning
Mørkt hår
Iført jakke formentlig med orange farve i kraven og bar to sodavandsflasker i plast.

Har du viden, der kunne have politiets interesse i forbindelse med hændelsen, bedes du kontakte politiet på tlf. 114.