Knallertkører kørt ihjel af flugtbilist: Troede det var en hjort


Parret har forklaret politiet, at de troede, at de havde ramt et rådyr, men at de intet fandt, da de stod ud af bilen for at lede efter det i mørket.


Et kærestepar, der sigtes for uagtsomt manddrab efter at have påkørt og dræbt en knallertkører mandag, bliver tirsdag løsladt efter endt afhøring. Men sigtelsen opretholdes indtil videre.

Like localeyes.dk på Facebook

Det oplyser politikommissær Svend Erik Paulsen fra Tønder Politi.

– Det er anklagemyndigheden, der træffer beslutning om, hvorvidt den sigtelse skal frafaldes, siger politikommissæren til Ritzau.

Han vurderer, at det først sker engang i januar.

Parret har forklaret politiet, at de troede, at de havde ramt et rådyr, men at de intet fandt, da de stod ud af bilen for at lede efter det i mørket.

De henvendte sig cirka fire timer senere til politiet, da de i radioen hørte, at en mand var blevet påkørt og dræbt på samme strækning.

Knallertkøreren blev ved 19-tiden fundet dybt nede i en grøft på Rømøvej vest for Toftlund i Sønderjylland. Han har ligget i grøften i cirka tre timer, mener politiet.

Ifølge politiet var sigtbarheden meget dårlig på grund af både mørke og regnvejr.

– Derudover havde han ikke lys bag på sin knallert. Flere havde passeret ham på vejen, og de har fortalt politiet, at de næsten ikke kunne se ham. Nogen havde også set ham stå midt på vejen, siger Svend Erik Paulsen.

Udsagn fra vidner bakker op om parrets forklaring.

– Vidner har set en hvid bil, der svarer til parrets, holde på vejen, så det understøtter, at de er stoppet op for at lede. Tingene passer sammen, siger politikommissær Svend Erik Paulsen.

Den dræbte knallertkører var ifølge politiet svær at finde. Det var en forbipasserende, der fandt liget af den 67-årige mand i mørket.

– Bilisten så tilfældigt, at noget reflekterede i billygterne, og stod ud for at undersøge, hvad det var, fortæller Svend Erik Paulsen.

Ved siden af liget fandt politiet et hvidt sidespejl, og foreløbige undersøgelser viser, at den stammer fra en hvid personbil af mærket Ford Ka, som tilsyneladende tilhører kæresteparret.

Ifølge politiet er kvinden 46 år og fra Horsens-egnen. Manden er 45 år og fra Ulfborg. Parret var på ferie i Arrild Ferieby.

/ritzau/