På flugt: Brutal IS-bøddel har raget uklar med Islamisk Stat


Den britiske statsborger Mohammed Emwazi, også kendt som Jihadi John. Han er født i Kuwait men voksede op i London, hvor han har gået på University of Westminster.


IS-bødlen Jihadi John har angiveligt raget uklar med Islamisk Stat. Nu er han på flugt, ikke alene fra sine tidligere jihad brødre men også fra amerikanske og britiske specialstyrker, hvis ordre er at fange ham død eller levende.

Like localeyes.dk på Facebook

Jihadi John blev på kort tid den mest forhadte person i Vesten, da han i august 2014 halshuggede det amerikanske gidsel, James Foley for rullende kamera.

Få uger senere halshuggede han endnu et amerikansk gidsel, Steven Sotloff.

I februar 2015 blev han identificeret som den britiske statsborger Mohammed Emwazi, og kort efter halshuggede han en af sine landsmænd, den britiske nødhjælpsarbejder David Haines.

LÆS OGSÅ: Britisk IS-bøddel: Tidligere rapper nu kendt som Jihad John
LÆS OGSÅ: IS filmer halshugning af journalist
Nu beretter den britiske avis, The Sun at afsløringen af hans identitet har skabt problemer med Islamisk Stat. Terrorstaten mener angiveligt at han tiltrækker for megen opmærksomhed, og det har fået Jihadi John til at frygte for sit liv.

Han er nu på flugt fra Islamisk Stat og har tilsluttet sig en anden militant islamisk gruppe i et forsøg på at gemme sig – ikke alene fra Islamisk Stat men også fra amerikanske og britiske specialstyrker, som har ordre til at tage ham død eller levende.