Ikke kun mink: Dyreaktivister går nu også efter svin, høns og kyllinger


Dyreaktivister går nu også efter kyllinger, høns og svin. I nat har de lukket knap 9000 høns og kyllinger og omkring 200 svin ud af deres bure.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det oplyser politiet fredag i en pressemeddelelse.

Klokken seks fredag morgen opdagede en landmand på Lille Hejbølvej øst for Ølgod, at der var lavet hærværk på tre stalde.

LÆS OGSÅ: Dyreaktivister lukkede 1000 mink ud fra farm
LÆS OGSÅ: 1000 mink sluppet ud efter hærværk
I en kyllingestald med 80.000 kyllinger var omkring 200 bure ødelagt, så 2000 kyllinger var lukket ud på gulvet i stalden.

I en hønsestald med 15.000 høns i bure med 10 i hver var 6880 høns lukket ud af deres ødelagte bure.

I en svinestald med 450 søer, var omkring 200 svin lukket ud af stierne.

Hærværket er foregået mellem klokken 23.00 torsdag aften og til fredag morgen klokken 6.00. Der var noget støj omkring klokken 01.30, så det er muligvis det tidspunkt, nogen har skaffet sig adgang til gården på.

LÆS OGSÅ: Pelsdyravlere går efter hærværksmænd: Udlover dusør på 20.000 kroner
– Selv om der også denne gang er sprayet slagord på murværk, udelukker vi fortsat ikke, at der er tale om lokale gerningsmænd. Det siger lederen af lokalpolitiet i Varde, Torben Kloster. Han opfordrer derfor folk til at komme frem med deres viden om, hvem det kan være.

Minkavlerne har tidligere udsat en dusør på 20.000 kr. til den eller de personer, der kan hjælpe med at opklare de tidligere udslip af mink. Alligevel har ingen meldt sig med informationer.

– Nogen må vide noget, siger Torben Kloster. Og vi appellerer til dem om at komme til os med deres viden eller mistanke. Det, der er sket, er nærmest dyremishandling, fordi dyrene kommer op at slås og kommer til skade.