PRM / Nordvestjyllands position inden for lydinnovation styrkes med ny venturefond

  Pressemeddelelse fra Færchfonden

  Vald. Birn Holding og Færchfonden har stiftet SoundInvest, som skal foretage “preseed” investeringer i de startups, der udvikles gennem Sound Hub Denmarks globale SoundTech Accelerator Program.

  Lydens By ser frem til de nye investeringsmuligheder
  Struer Kommune, i forvejen kendt som “Lydens By”, er en væsentlig partner i Sound Hub Denmark. SoundInvest vækker derfor glæde hos fungerende borgmester Marianne Bredal (V):

  “Struer Kommune har gennem de seneste fem år været en væsentlig bidragsyder til driften af Sound Hub Denmark. Det har skabt vægt bag Lydens By, og det har skabt arbejdspladser og virksomhedsetableringer her i vores kommune. Struer Kommune glæder sig over, at satsningen nu også giver resultater i at endnu flere risikovillige penge finder vej til Lydens By med etableringen af SoundInvest, som forhåbentligt understøtter og udbygger, at endnu flere iværksættere og startups vil etablere sig i vores kommune.”

  Nordvestjysk vækst, markedskonformt afkast og styrket accelerator-program
  Tiltrækningen af flere startups til Struer, og resten af det nordvestjyske område, er en af grundene til etableringen af SoundInvest, udtaler direktør i Færchfonden Claus Omann Jensen:

  “SoundInvest forventes at bidrage til øget vækst i Struer og Nordvestjylland inden for lydinnovation. Det er målet, at startupperne, som der investeres i, efterfølgende vil etablere sig netop her for at forblive tæt på det internationale kraftcenter, som Sound Hub Denmark er inden for lyd og akustik.”

  SoundInvest skal ligeledes sikre sine investorer et afkast og samtidig gøre det økonomiske grundlag for soundtech accelerator-programmet mere robust:

  “Vi er, baseret på erfaringerne med Sound Hub Denmarks inkubationsmiljø, overbeviste om, at SoundInvest kommer til at generere et markedskonformt afkast. Derudover sikrer samarbejdet mellem SoundInvest og Sound Hub Denmark en mere langsigtet, finansiel bæredygtig model for soundtech accelerator-programmet.” – uddyber Claus Omann Jensen.

  Gevinst for innovations- og acceleratormiljøet i Sound Hub Denmark
  Foruden at gøre soundtech accelerator-programmet mere økonomisk bæredygtigt, rummer SoundInvest et stort udviklingspotentiale for Sound Hub Denmark som helhed:  

  “Innovations- og acceleratormiljøer, som Sound Hub Denmark, opnår for alvor momentum, når finansielle aktører og større industrispillere bliver interesserede og begynder at investere i vækstlaget. Derfor er SoundInvest en betydningsfuld tilføjelse til Sound Hub Denmark. Tilstedeværelsen af risikovillig kapital kan ligeledes yderligere øge Sound Hub Denmarks tiltrækningskraft af internationale startups til Danmark, når investeringsmuligheder også bliver en del af den tilbudte pakke.” – forklarer tidligere CEO for Bang & Olufsen og forhenværende formand for Vækstfonden Tue Mantoni.

  SoundInvest – unik, international og på udkig efter flere investorer
  Selve SoundInvest er ligeledes en interessant størrelse. Michael Rohde Böwadt, nyudnævnt direktør for SoundInvest, beskriver nemlig venturefondens mandat som unikt:

  “Det er første gang, at en venturefond kun fokuserer på investeringer i soundtech startups. Herudover kommer vi til at bygge videre på den internationalisering, som præger Sound Hub Denmark. Dette betyder at en stor del af vores investeringer kommer til at være i internationale startups med vækstpotentiale.”

  En række investorer er allerede ombord i venturefonden, men Michael Rohde Böwadt søger efter yderligere investorer som kan vise sig at være fra udlandet, fortæller direktøren for SoundInvest:

  “Sound Hub Denmark har opnået international anerkendelse i lyd- og akustikmiljøet. Internationale aktører udviser derfor interesse for muligheden for at være medinvestor i innovative startups inden for soundtech.”

  Fakta

  • Vald. Birn Holding og Færchfonden har stiftet SoundInvest A/S. Selskabet er et managementselskab, som skal drive venturefonden SoundInvest Fund I og samarbejde med Sound Hub Denmark på en række områder, f.eks. rekruttering af startups til soundtech accelerator-programmet. Bestyrelsen for SoundInvest udgøres af Henrik Lundum (adm. direktør for NOVI), som formand, samt Claus Omann Jensen (adm. direktør for Færchfonden) og Leif Jensen (adm. direktør for Vald. Birn Holding). Michael Rohde Böwadt er ansat som direktør.
  • SoundInvest Fund I vil foretage tidlige “preseed” investeringer i de startups, som udvælges til at deltage i soundtech accelerator-programmet. Målsætningen er at SoundInvest Fund I skal have en kapital på 22 mio. kr. To tredjedele af dette beløb er rejst gennem indskud, hovedsageligt fra Vald. Birn Holding og Færchfonden. Kim Rishøj Holding og MIROBO Holding indgår ligeledes som investorer. En “first close” af SoundInvest Fund I er gennemført, således venturefonden i løbet af efteråret kan gennemføre sine første investeringer, mens der fortsat ledes efter medinvestorer til en “second close” af venturefonden. I SoundInvest er det ambitionen, at der inden for tre år lanceres en yderligere venturefond, SoundInvest Fund II, med et trecifret millionbeløb i venturekapital.
  • “Preseed” investeringer refererer til den tidlige fase af kapitalindsprøjtning, som en startup modtager, normalt før den når “seed stage” eller “serie A stage”. Disse investeringer er designet til at hjælpe startuppen med at få skubbet gang i, udviklet sin idé eller prototype, og forberede sig til yderligere finansiering.
  • SoundTech Accelerator Program er et fem måneders vækstprogram, hvor udvalgte innovative startups, hvor lyd indgår som en del af løsningen eller problemstillingen, understøttes i deres vækstrejse inden for forretningsudvikling, markedsvalidering, kundegrupper, teknologi, produktudvikling, go-to-market strategier, partnerskaber, investeringer m.v. Disse talentfulde startups opnår gennem programmet ny viden, metoder gennem et kompetenceløft og adgang til et relevant netværk. Accelerator-programmet er den eneste af sin art i verden, og tiltrækker årligt et stort antal ansøgere fra hele verden. Programmet er ejet af Sound Hub Denmark, som også lægger hus til programmets fysiske camps i Struer. Programindhold er faciliteret i partnerskab med eksperter og ledende globale spillere fra den internationale lydindustri.
  • Et offentligt-privat partnerskab, bestående af Struer Kommune, Bang & Olufsen, Harman Lifestyle, Aalborg Universitet, Danish Sound Network, Vald. Birn Holding og Færchfonden, etablerede i 2018 Sound Hub Denmark A/S
   i Struer som verdens første internationale lydteknologiske innovationsmiljø og inkubator inden for lyd og akustik. Sound Hub Denmark tilbyder bl.a. accelerations-programmer for startups, hvor de deltagende startups får hjælp til udvikling og vækst gennem forretningsudvikling, teknisk innovation m.m. Adm. direktør for Sound Hub Denmark Peter Petersen.

  Kontakt:

  Direktør, SoundInvest A/S Michael Rohde Böwadt tlf.: +45 22 12 42 42 email: michael@soundinvest.dk

  Direktør, Sound Hub Denmark A/S Peter Petersen tlf.: +45 40 45 65 69 email: pp@soundhub.dk

  Kommunikations- og projektchef, Færchfonden Nicklas Møller Mikkelsen tlf.: +45 21 51 88 60 email: nmm@faerch.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release/13730400?publisherId=13560530&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **