PRM / Quiz på Amalienborg om monarkiets historie

  Pressemeddelelse fra Kongernes Samling

  Hvor mange kvadratmeter boede H.M. Dronning Margrethe på, da hun boede på Kollegium 9 ved Aarhus Universitet? Hvad er navnet på den imponerende have, der omgiver Rosenborg Slot? Og hvilken dansk konge opgav enevælden og banede dermed vejen for den første grundlov og det danske demokratis indførelse? Det er nogle af de spørgsmål, man kan få svar på, hvis man deltager i et nyt event på Amalienborgmuseet med navnet “Kronede Øjeblikke. ” Begivenheden, der finder sted fredag 6. oktober kl. 17.00-19.00 i Christian VIII’s Palæ, giver deltagerne mulighed for på en sjov og underholdende måde at udforske monarkiets historie. Deltagerne dyster i en quiz i hold mod hinanden. Der vil være sjove kategorier og spørgsmål om vigtige kongelige begivenheder, personligheder og traditioner. Undervejs kan man vinde præmier og i pausen serveres bobler og snacks.

  Amalienborgmuseet, der drives af Kongernes Samling,  holder ekstraordinært åbent en time inden quizzen starter, så som en del af quizbilletten har man også mulighed for at besøge museet i Christian VIII’s Palæ – et af de fire palæer, som siden 1794 har været kongefamiliens hjemsted i København. Her kan man bl.a. træde indenfor i de glücksborgske kongers arbejdsværelser og opleve Fabergékammeret.

  PRAKTISK INFORMATION
  “Kronede øjeblikke  – kongelig historiequiz” på Amalienborgmuseet
  Fredag 6. oktober 2023 kl. 17.00 – 19.00
  Pris: 195 kr. / 150 kr. for studerende og årskortholdere

  Læs mere  her: https://www.kongernessamling.dk/amalienborg/post/kongelig-quiz/

  Kontakt:

  Kommunikationschef Nanna Ebert tlf.: 51336644 email: ne@kosa.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release/13730599?publisherId=13561308&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **