PRM / Opdag hemmelighederne bag en imponerende våbensamling fra døds- og konkursbo: 19 haglgeværer, jagtrifler, salonrifler, luftrifler, banerifler og rifler i én enestående samling på auktion

  Pressemeddelelse fra Campen Auktioner A/S

  Haglbøssens historie
  Haglbøssen har en lang og rig historie og har været i brug i flere århundreder. Det tidligste kendte eksempel på en haglbøsse blev fundet i England i det 16. århundrede. Disse tidlige haglbøsser blev lavet af træ og metal og var ofte meget tunge og besværlige at bruge.

  De udviklede sig gennem det 18. og 19. århundrede, først fra det enkle design i træ og jern til det mere sofistikerede og avancerede af materialer som stål og messing. I det 19. århundrede begyndte der også at blive introduceret flere forskellige typer haglbøsser, som enkelt- og dobbeltløbede og pump-action haglbøsser.

  General Rye og en Percussion ring-carabin
  Vi ser for os den dygtige og snu General Rye, som med tyskerne i hælene, oprettede et primitivt forsvarsværk syd for Rønde by, drog videre over Mols og til Helgenæs, hvor hans soldater ved Dragsmur etablerede et forsvarsværk, som kan ses den dag i dag.

  I ly af mørket sendte General Rye en dragon til Fredericia for at falde de tyske soldater i ryggen. Det var en stor succes og Danmark vandt krigen i 1853.

  Disse dragoner var formentlig bevæbnet med netop en Percussion ring-carabin produceret af Løbnitz Kjøbenhavn i 1841, som den vi kan præsentere på auktion d. 30. marts hos Campen Auktioner.

  Fysisk auktion under historiens vingesus
  I dag bruges haglbøsser til en række forskellige formål herunder jagt, sportsskydning og selvforsvar. Haglbøsser er også populære blandt samlere netop på grund af deres historiske og æstetiske værdi.

  Campen Auktioner har udover den førnævnte Percussion ring-carabin fået en hel samling bestående af i alt 19 spændende og eksklusive våben på auktion, herunder to værdifulde spanske haglbøsser; en AYA President og en AYA Ambassador, flere tyske haglbøsser kendt for deres præcision og kvalitet fra Suhl fabrikken og en Schultz & Larsen M68 DeLux der er kendt for sin alsidighed og præcision.

  Det er vigtigt at huske på, at våben er farlige og kræver en masse ansvar og omtanke, når de håndteres, og at man skal have den rette uddannelse og tilladelse, før man køber eller bruger en haglbøsse eller andre skydevåben.

  Kom, kig og byd med
  Du kan finde hele denne spændende våbensamling, samt person- og varebiler, dyreambulance, veterantraktor, el-scooter, stålbåd, værdiskabe, MacBook Air, fadølsanlæg, softice- og slushicemaskiner og meget mere.

  Campen Auktioners byder velkommen til gratis fysiske auktion nr. 8450, som afholdes i Randers torsdag den 30. marts 2023 kl. 17. Vi byder på kaffe, te samt tænder en af softicemaskinerne, så du kan se den i brug og smage hvordan sommeren kommer nærmere.

  Kontakt:

  Campen Auktioner A/S tlf.: 2271 5555 email: mail@campenauktioner.dk

  PR & Marketing Chef Annette Kjaer email: pr@campenauktioner.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/opdag-hemmelighederne-bag-en-imponerende-vabensamling-fra-dods–og-konkursbo-19-haglgevaerer-jagtrifler-salonrifler-luftrifler-banerifler-og-rifler-i-en-enestaende-samling-pa-auktion?releaseId=13674870

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **