PRM / Foredrag: Træd ind i samuraiernes mystiske verden

  Pressemeddelelse fra Krigsmuseet

  Få krigere er blevet mytologiseret så meget som samuraien. Billederne er velkendte fra film, videospil, TV-serier og tegneserier.

  Vi er fascineret af krigerpoeten med den skarpe katana og det strenge moralkodeks, der hugger sig vej igennem det feudale Japan.

  Hvordan var livet virkelig for en samurai? Hvad kæmpede de for og med? Var æren virkelig så vigtig for dem, at de kunne finde på at begå rituelt selvmord i stedet for at blive taget til fange?

  Til dette Fad & Foredrag på Krigsmuseet vil seniorforsker Martin Petersen fra Nationalmuseet fortælle om Krigsmuseets og Etnografisk Samlings mange spændende samurai-genstande.

  I samlingerne er der både rustninger, våben, udstyr og smukke træsnit, der illustrerer de japanske krigere, deres liv og de slag, de deltog i.

  Martin Petersen vil både aflive myter og fortælle om de rigtige historier, der har givet liv til populærkulturen omkring samuraien. Med udgangspunkt i både fiktion og virkelighed vil vi finde ud af, hvad der gør samuraien så vigtig en historisk karakter.

  Information:

  Tid: 20. april kl. 17-19.
  Sted: Krigsmuseet. Tøjhusgade 3, 1220 Kbh. K.
  Pris: 150 kr.

  Billetten inkluderer en kold fadøl eller vand. Der udskænkes kun alkohol, til personer over 18 år.

  Billetten giver også gratis adgang til Krigsmuseets øvrige udstillinger fra kl. 16 samme dag.

  Fad & Foredrag er Krigsmuseet fyraftenskoncept, hvor krigsaficionados og historietørstige får serveret en kold fadøl og et lunefuldt foredrag efter museets lukketid.

  Kontakt:

  Kommunikationsansvarlig Julie Lorenzen tlf.: 41206042 email: Julie.Lorenzen@natmus.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/foredrag-traed-ind-i-samuraiernes-mystiske-verden?releaseId=13673272

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **