PRM / Gratis borgermøde: Sådan kan du halvere din varmeregning

  Pressemeddelelse fra Hjørring Kommune

  Torsdag den 11. november kan borgere med oliefyr i Hjørring Kommune få hjælp til at skifte til billig, klimavenlig varme.

  Kommunen er gået sammen med Energistyrelsens rådgivningstjeneste SparEnergi.dk om et gratis borgermøde, hvor eksperter fortæller om muligheder og priser. Det fortæller specialkonsulent Poul Rask Nielsen fra Teknik og Miljø i Hjørring Kommune.

  - At skrotte oliefyr er et af de mest oplagte klimatiltag, der ofte kan halvere både CO2-udledningen og varmeregningen. Derfor skal det være nemt at skifte til f.eks. varmepumpe, hvis man ikke kan få fjernvarme. Det vil vi gerne hjælpe til, så nu tilbyder vi borgerne gratis vejledning, siger Poul Rask Nielsen.

  Kommunen har via e-boks inviteret ca. 3.000 boligejere med egen varmekilde (oliefyr og fastbrændsel) uden for kommunens fjernvarmeområder til mødet.

  Gevinst for husejerne
  På borgermødet vil uafhængige fagfolk dele deres indsigter med tips til skrotning af oliefyr, valg af ny varmetype og muligheder for tilskud. Der vil være særlig fokus på varmepumpe på abonnement, fortæller Line Nørmark, der deltager i mødet for SparEnergi.dk.

  - Mange ved ikke, at det overhovedet er en mulighed. Men har du oliefyr og kan du ikke få fjernvarme, er varmepumpe på abonnement en nem og billig måde at få klimavenlig varme på. Der er også andre muligheder. Vi har holdt mange borgermøder rundt om i landet, og det er en gevinst for den enkelte husejer at møde uvildige rådgivere og få gode råd til den konkrete situation, de står i, siger Line Nørmark.

  På mødet deltager også Lars Ole Andersson fra OK, der som leverandør fortæller om fordelene ved varmepumpe på abonnement, og hvordan man får det.

  Arrangementet finder sted den 11. november kl. 19.00 i Hjørring biblioteks mødelokale.

  Man kan tilmelde sig via link i e-boks invitationen, på kommunens hjemmeside eller på mail til thomas.jensen@hjoerring.dk

  Læs mere om oliefyr på SparEnergi.dk

  Læs mere om varmepumper på SparEnergi.dk

  Kontakt:

  Energistyrelsen:
  Specialkonsulent Sarah Reuss Allingham tlf. 33 92 74 10, e-mail: shra@ens.dk

  Hjørring Kommune:
  Thomas Jensen tlf. 29 44 36 24, e-mail thomas.jensen@hjoerring.dk eller Poul Rask Nielsen tlf. 40 32 45 91, e-mail poul.rask.nielsen@hjoerring.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/gratis-borgermode-sadan-kan-du-halvere-din-varmeregning?releaseId=13634557

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **