PRM / Dramatisk stigning i antallet af konkurser i Danmark – fald i Norge og Sverige

  Pressemeddelelse fra Bisnode a Dun & Bradstreet Company

  I lang tid så det godt ud for Danmark, da antallet af konkurser faldt i store dele af 2020. I høj grad takket være gode hjælpepakkerfra regeringen. Men nu rammes danskerhvervsliv hårdt, og vi ser en stor stigning i antallet af konkurser i de første tre måneder af 2021. 3183 virksomheder er gået konkurs, og det er 150 procent flere end i samme periode i 2020. Økonomien er presset - især hos de mindre virksomheder, og mange mister deres arbejde som følge af de mange konkurser.

  - Vi har set det være på vej, og nu er det en kendsgerning, en virkelig kraftig stigning i antallet af konkurser i Danmark. Det har ramt hårdt og bredt i flere brancher, og vi kan kun håbe på, at opsvinget går så godt som muligt, siger Christian Anders Elkjær fra Bisnode a Dun & Bradsteet Company Danmark. - Men det, der er bekymrende, er, at vi endnu ikke ved, om vi har set det værste endnu med hensyn til konsekvenserne af pandemien, siger Elkjær.

  Er Danmark tidligere ude?

  I Sverige ses et fald i antallet af konkurser på 13 procent i første kvartal, mens de norske tal viser et fald på 31,8 procent i denne periode sammenlignet med samme periode sidste år. - Det er lidt underligt, at der er så store forskelle på konkurstallene mellem Danmark og vores nabolande. Det store spørgsmål er, om der også fremover vil være så store forskelle, eller om Danmark bare mærker konsekvenserne af coronakrisen i erhvervslivet først, og at Sverige og Norge også vil opleve store stigninger i antallet af konkurser frem mod sommer. Meget kan tyde på det, siger Elkjær.

  København med en stigning på 248 procent!

  Selvsigende nok, er det de største regioner, der har oplevet den største stigning i antallet af konkurser. I hovedstadsregionen er der i 2021 indtil nu registreret 1963 konkurser mod 568 i samme periode i 2020. Det er en stigning på hele 248 procent! Region Midtjylland har registreret 122 procent flere konkurser i første kvartal, og Region Sjælland har registreret 74 procent flere konkurser. Mindst stigning er der i Syddanmark med 23 procent.

  De kommuner i Danmark, hvor antallet af konkurser er steget mest sammenlignet med første kvartal i 2020 og første kvartal året før, er Gladsaxe, Lyngby-Taarbæk og Hvidovre. I Gladsaxe steg antallet med 664 procent, i Lyngby-Taarbæk med 538 procent og i Hvidovre med 500 procent.

  Flere brancher kæmper

  Stigningen i antallet af konkurser er fordelt på en bred vifte af brancher. Den branche, som har oplevet den største stigning, er "pengeinstitut- og finansvirksomhed, forsikring". I denne branche er der flere holdingselskaber, og det er helt naturligt med en stor stigning her, når der generelt ses en stigning i antallet af konkurser, forklarer Elkjær. Derudover er der en stor stigning i antallet af konkurser inden for transportbranchen, hvor mange taxi-selskaber har måttet give op. For tiden rammes informations- og kommunikationsbranchen, bygge- og anlægsbranchensamt restaurationsbranchen også hårdt af mange konkurser.

  Kontakt:

  Christian Anders Elkjær
  Subject Matter Expert

  Bisnode a Dun & Bradstreet Company
  +45 6064 7644
  +45 7022 0410
  christian.elkjaer@bisnode.com
  Adresse øst: Gyngemose Parkvej 50 - 2860 Søborg
  Adresse vest: Sommervej 31C - 8210 Aarhus V

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dramatisk-stigning-i-antallet-af-konkurser-i-danmark-fald-i-norge-og-sverige?releaseId=13619639

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **