PRM / EU og USA efter valget af Joe Biden: Er der håb for klimaet?

  Pressemeddelelse fra DEO

  Der har ikke været meget fremgang i amerikansk klimapolitik i de sidste fire år, hvor Donald Trump har været præsident. Trump startede sin præsidentperiode med at melde USA ud af Parisaftalen, og ifølge Columbia University har han siden da svækket lovgivningen på klima- og miljøområdet over 150 gange.

  Der er derfor tårnhøje forventninger til Joe Biden om et grønt kursskifte og til at sætte gang i klimakampen. Det lover godt lige nu. Biden har valgt et stærkt klima-hold af ministre og rådgivere, han har genindmeldt USA i Parisaftalen og WHO og i sin klimaplan til to billioner dollars har han lovet at gøre USA's energi klimaneutral i 2035 med blandt andet 60.000 vindmøller.

  Biden har store ambitioner om at bringe USA tilbage i klimakampen, men er forventningerne til ham for store? Hvordan kan EU og USA bruge hinanden i en fælles klimakamp de næste fire år? Er der fælles dagsordener og kan vi blive enige om, hvordan det skal håndteres? Disse spørgsmål danner udgangspunkt for en debat med Niels Fuglsang, medlem af Europa-Parlamentet for Socialdemokratiet.

  Debatten er arrangeret af Demokrati i Europa Oplysningsforbundet (DEO). Den foregår online fredag den 12. februar 2021, 10.00-11.00.

  Arrangementet er gratis, men det er nødvendigt at tilmelde sig. Det kan du gøre her. Så modtager du et link fredag morgen. Med det kan du logge på mødet fra din computer/tablet.

  For yderligere information, kommentarer og interview kontakt:

  Projektleder og analytiker Vibe Termansen

  70 26 36 66 eller vibe@deo.dk

  Kontakt:

  Seniorprojektleder og analytiker Vibe Termansen email: vibe@deo.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/eu-og-usa-efter-valget-af-joe-biden-er-der-hab-for-klimaet?releaseId=13611346

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **