PRM / En Eniig-chip i armen sikrer adgang til bygningen

    Pressemeddelelse fra Eniig

    Fra den første april har Eniig-ansatte kunnet få adgang til energikoncernens bygninger ved at holde armen op mod en scanner. En indopereret chip er programmeret til at kommunikere med sikkerhedssystemet, som giver grønt lys og låser op for den ansatte. Det er både enkelt og sikkert. Henrik Sommer, som er sikkerhedskoordinator og chipansvarlig hos Eniig, er ovenud tilfreds med løsningen.

    – Vi oplevede, at det var bøvlet for de ansatte at skulle håndtere adgangskortene. Vi har efterhånden indført udvidet adgangskontrol mange steder i vores bygninger, og ved at få adgangskortet helt ind under huden risikerer de ansatte ikke at møde låste døre i dagligdagen, fordi kortet ligger på arbejdsbordet eller i tasken. Når de ansatte skal skrive ud fra husets printere sker dette også ved at føre armen henover et kontrolfelt. Og så vil uvelkomne gæster i huset heller ikke kunne “låne” et fysisk adgangskort, som kan give dem adgang ved senere lejligheder, forklarer sikkerhedskoordinatoren.

    Et lille snit til 10.000 kr.
    Det er naturligvis frivilligt for de ansatte at få lavet indgrebet, som er et lille snit foretaget ambulant i lokalbedøvelse. Imidlertid ser Eniig-ledelsen gerne, at så mange som muligt vælger løsningen til, og derfor udbetaler virksomheden 10.000 kr. kontant til alle ansatte, som tager imod tilbuddet. Det har p.t. flere end 650 ansatte valgt at gøre. Og der er flere aspekter i forbindelse med Eniig-chip’en end bare det sikkerhedsmæssige.

    – Den chip, som de ansatte får indopereret, indeholder et antal standardfunktioner. Disse administreres via en applikation på den ansattes smartphone, og der kan tilføjes mere funktionalitet efter ønsker og behov. Blandt andet udløses en årlig influenzavaccination som standard i november måned i en fem-årig periode, fortæller Henrik Sommer.

    Et indgreb i den personlige frihed?
    Det etisk korrekte i at introducere løsningen har været genstand for stor debat både internt i Eniig og eksternt i forskellige sundheds- og menneskeretlige sammenhænge. Er det et indgreb i de ansattes personlige frihed, er det overvågningssamfundet, som viser sit grimme ansigt eller er det i virkeligheden bare en ganske naturlig del af samfundsudviklingen? Fremtiden, der presser på? I Eniig er man ikke i tvivl.

    – Frivillighed er nøgleordet hos os. Der er intet pres fra ledelsen. Som i overhovedet ikke. Imidlertid er lykkedes os at overbevise størstedelen af vores kolleger om, at det faktisk er en god idé, som tilmed gør vores alle sammens dagligdag lettere. Muligheden for at kommunikere med kolleger og ledere i et sikret netværk fra chip til smartphone er en helt unik feature. Erfaringsudvekslinger, videndeling og attraktive tilbud er lige ved hånden. Eller i det mindste kun 15-20 centimeter væk. Og når en kollega forlader os, så tager det fem minutter at fjerne chip’en igen med endnu et lille snit, pointerer Henrik Sommer.

    Stor interesse for Eniig-chip’en
    Udviklingen af løsningen er foregået i Eniigs udviklingsafdeling med assistance fra Teknologisk Institut. Eniig vil tilbyde løsningen til alle interesserede både i og uden for energisektoren og vil blandt andet præsentere Eniig-chip’en på messer i ind- og udland henover sommeren.

    Kontakt:

    Presseansvarlig Henrik Højlund tlf.: +45 41 78 08 17 email: hho@eniig.dk

    Pressekontakt Anne Brandborg tlf.: +45 20 25 08 30 email: abg@eniig.dk

    Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/en-eniig-chip-i-armen-sikrer-adgang-til-bygningen?releaseId=12546305