21-årig fængslet: Skubbede og sparkede to politibetjente


Arkivfoto

BRABRAND: Mandag kl. 12.30 blev en 21-årig hollandsk statsborger fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for overtrædelse af udlændingeloven ved ikke at have medbragt pas/ID, fornærmelig tiltale, vold mod polititjenestemand og for at lægge hindring i vejen for politiets arbejde. 

Den 21-årige mand sad som bagsædepassager i en bil, der rutinemæssigt blev stoppet i nat kl. 01.10 på I. Christensens Gade i Brabrand. Føreren af bilen og personen der sad på passagersædet blev begge bedt om at vise ID, hvilket de gjorde.

Da politiet bad den 21-årige bagsædepassager om det samme, oplyste han, at han ikke var dansker, men englænder, og at han ikke havde noget ID på sig. Han blev derfor bedt om at oplyse navn og fødedato, hvilket han heller ikke ville.

Den 21-årig blev gjort bekendt med, at han som udlændinge skulle kunne fremvise ID, og han blev erklæret anholdt, så man på politistationen kunne få belyst hans identitet.

Det fik den 21-årige til på engelsk at råbe ukvemsord efter de to betjente, og han modsatte sig anholdelse ved at skubbe til betjentene og sparke den ene på hånden. Han blev derfor også sigtet for fornærmelig tiltale og vold mod polititjenestemand, hvorefter han blev placeret på bagsædet af patruljebilen.

På vej ind til politistationen gentog den 21-årige flere gange ukvemsord mod betjentene, og da han skulle placeres i detentionen sparkede han en anden betjent over skinnebenet.

Den 21-årige blev varetægtsfængslet i 14 dage.