19-årig mand stukket ned på Nørrebrogade


En 19-årig mand er mandag eftermiddag blevet stukket ned på Nørrebrogade i København, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Manden er umiddelbart ikke i kritisk tilstand, oplyser politiet.

I forbindelse med politiets efterforskning er et stykke af Nørrebrogade afspærret. Det drejer sig om strækningen mellem Fælledvej og Stengade.

Det har ikke været muligt for Ritzau at komme i kontakt med vagtchefen hos Københavns Politi. Men til B.T. oplyser vagtchef Dyre Sønnicksen, at knivofferet søgte hjælp hos en læge i området.

København har i dagene efter jul været ramt af flere episoder med knivstikkerier. Det fik kort før nytår politiet til at styrke tilstedeværelsen på gaden.

I en pressemeddelelse fra politiet lød det, at “den almindelige borger ikke har grund til at være utryg”.

– Der er ikke noget, der tyder på, at gerningsmændene er gået efter tilfældige ofre, lød det fra vicepolitiinspektør Knud Hvass i den forbindelse.

På baggrund af knivstikkerierne valgte politiet den 29. december at indføre en såkaldt visitationszone på dele af Nørrebro og Nordvest. I zonen kan politiet uden at have nogen konkret mistanke kropsvisitere folk og ransage køretøjer.

5. januar valgte politiet at forlænge varigheden af visitationszonen, så den gælder foreløbig frem til 19. januar. I forbindelse med beslutningen om at forlænge varigheden oplyste politiet, at man havde fundet 13 knive og stikvåben.

/ritzau/