Mesa Hodzic fængslet for Christiania-skyderi


Mesa Hodzic er sigtet for at have skudt to politifolk og en uskyldig borger på Christiania. (Politifoto)

CHRISTIANIA: Den 25-årige Mesa Hodzic er blevet varetægtsfængslet in absentia i forbindelse med skyderiet på Christiania, onsdag aften.

Der er i dag, torsdag, afholdt grundlovsforhør i sagen, hvor to betjente og en civil blev ramt af skud i nat på Christiania.

Den 25-årige Mesa Hodzic har ifølge Københavns Politi tilknytning til den organiserede hashhandel i Pusherstreet på Christiania, og han er blevet varetægtsfængslet in absentia i medfør af retsplejelovens § 762, stk. 1, nr. 2 og 3.

Der er afsagt kendelse om navneforbud for både de to betjente, den ene civile person, men ikke for den fængslede mand. Local Eyes har derfor valgt at bringe navnet på den varetægtsfængsklede mand.

Den varetægtsfængslede Mesa Hodzic er dansk statsborger, men er født i Bosnien Hercegovina og har boet i Danmark, siden han var fire år.

Han har tilsyneladende tilknytning til Millatu Ibrahim og sympatier for IS. Der er imidlertid på nuværende tidspunkt intet, der tyder på, at dette har haft indflydelse på skudepisoderne på Christiania, oplyser Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Da retsmødet er foregået for lukkede døre, har Københavns Politi ikke yderligere oplysninger på nuværende tidspunkt til offentligheden.