Politiet annoncer: Vi laver ”tilvænningsnedlukning” af Pusher Street


Arkivfoto


Københavns Politi annoncerer tirsdag, at de lukker Pusher Street midlertidigt i tre dage.

Onsdag kl. 9 vil de rydde boderne i Pusher Street på Christiania.

Politiet vil blive i gaden i de følgende to dage, og dermed vil hashsalget være lukket.

Aktionen er et skridt i den retning, der er sat med helhedsplanen, der skal føre til en permanent ændring og lukning af hashhandlen i Pusher Street fra den 6. april.

”Med tre dages tilvænningsnedlukning sender vi endnu et signal om, at Pusher Street står over for en markant ændring. Vi fjerner boderne kl. 9, og vi bliver i Pusher Street, så hashsalget vil være lukket indtil lørdag. Vi vil samtidig være synligt til stede både på Christiania og i andre områder af byen, hvor hashsalget kan tænkes at flytte hen, så det er vi klar til at håndtere,” siger vicepolitiinspektør Simon Hansen fra Københavns Politi.

Det er ikke forbudt at opholde sig i Pusher Street, mens hashsalget er lukket.

Er man i besiddelse af hash i den skærpede strafzone, risikerer man at blive anholdt og sigtet.

For at forebygge kriminalitet og sikre trygheden for beboerne i området har Københavns Politi oprettet en målrettet skærpet strafzone på og omkring Christiania.

Den skærpede strafzone betyder blandt andet hårdere straffe til både købere og sælgere af ulovlige stoffer.

Onsdagens aktion er en af en række midlertidige tilvænningsnedlukninger, som Københavns Politi har gennemført den seneste tid.

”Christiania er generelt et fredeligt sted, og både beboerne og erhvervslivet på Christiania har også tilkendegivet, at de ønsker en anden løsning i Pusher Street. Det vil vi i Københavns Politi gerne bidrage til, så alle kan færdes trygt på hele Christiania. Samtidig fortæller vi med indsatsen de kriminelle grupperinger, der tjener på det organiserede hashsalg i Pusher Street, at deres tilstedeværelse på Christiania på et tidspunkt kommer til at stoppe,” siger Simon Hansen.

Fakta:
Bag helhedsplanen står ud over Københavns Politi også Københavns Kommune, Fonden Fristaden Christiania, Christiania, Justitsministeriet, Social-, Ældre- og Boligministeriet og Social- og Boligstyrelsen.