Masseefterlysning: Politiet efterlyser 16 stenkastere fra Christiania


Udover brosten blev der også kastet ølflasker, lægter, metalrør, cykelkæder, røgbomber m.m. Foto/video: Københavns Politi


Københavns Politi har torsdag udsendt fotos af 16 personer, som efterlyses for vold.

16 voldsmænd efterlyses. Adskillige politifolk ramt af brosten, sådan indleder Københavns Politi efterlysningen, der er udsendt torsdag formiddag.

LÆS OGSÅ: Politiet fjerner hashboder på Christiania
Her beder Task Force Pusherstreet om offentlighedens hjælp til at identificere 16 personer, der mistænkes for at have været involveret i de voldsomme uroligheder på Christiania 17. juni 2016.

Under politiaktionen blev politifolk angrebet af en folkemængde, da man efter at have ryddet hashboderne ville trække sig ud af Pusherstreet på Christiania.

Politiet oplyser, at flere politifolk kom til skade under episoden. En betjent blev ramt meget hårdt af en brosten og har været sygemeldt i en måned.

Udover brosten blev der også kastet med ølflasker, spiritusflasker, lægter, metalrør, sten, cykelkæder, røgbomber, og sågar en folde-ud-skammel. Der blev også affyret romerlys mod betjentene.


Otte af de 16 personer, der mistænkes for at have været involveret i de voldsomme uroligheder på Christiania 17. juni 2016.

– Det er komplet uacceptabelt at angribe og såre politibetjente, der er i færd med at passe arbejdet med at komme det voldelige og organiserede hashmarked i København til livs. Vi har allerede anholdt og sigtet 13 personer hvoraf 12 er blevet varetægtsfængslet. Men vi vil også gerne have fat i disse 16. lyder det fra politikommissær i Københavns Politi, Steffen Thaaning Steffensen.

De varetægtsfængslede 13 personer, er sigtet for straffelovens §119 (Den, som med vold eller trussel om vold overfalder nogen, hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv) , jf. § 245 (Den, som udøver et legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter eller gør sig skyldig i mishandling) og straffelovens § 134a (deltagere i slagsmål eller i anden grov forstyrrelse af ro og orden på offentlig sted straffes, såfremt de har handlet efter aftale eller flere i forening).

– Vores håb er naturligvis, at vi sammen med anklagemyndigheden kan overbevise retten om, at der skal sanktioneres hårdt overfor denne type angreb på tjenestemænd i funktion. Det vil forhåbentligt have en præventiv effekt, så vi næste gang, vi bliver bedt om at passe vores arbejde på Christiania, kan gøre det uden at frygte for vores helbred, lyder det videre fra Steffen Thaaning Steffensen.


De øvrige otte af de 16 personer, der mistænkes for at have været involveret i de voldsomme uroligheder på Christiania 17. juni 2016.