Bilist udsat for groft røveri: Holdt op af pistolmænd i lyskryds


Et røveri har sent onsdag aften udspillet sig flere steder i København, efter at fem personer tvang sig ind i en bil, der holdt for rødt lys i Valby.

Herefter bliver chaufføren tvunget til at udlevere sine værdier og derefter køre til sin bopæl, der bliver gennemrodet. Det fortæller den centrale efterforskningsleder ved Københavns Politi Gunnar Nørager.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

– Den forurettede kommer kørende i sin bil i Valby, da han stopper for rødt lys ved Zoologisk Have. Da han holder for rødt, er der nogen, som tvinger sig adgang til hans køretøj. Det drejer sig om fem personer, siger Gunnar Nørager.

Manden bag rattet bliver ifølge eget udsagn truet med en pistol til at udlevere det, han har af værdier i bilen. Herefter tvinger de fem personer manden til at fortælle, hvor han bor, og han bliver truet til at køre til sit hjem på Frederiksberg.

– De kører til bopælen, hvor de gennemroder lejligheder. Derefter tvinger de ham til at køre til Rødovre, hvor gerningsmændene forsvinder fra bilen, siger den centrale efterforskningsleder.

Offeret for røveriet er 43 år. Han har fortalt, at han er blevet slået med pistolen. Han har dog været i stand til at afgive forklaring til politiet.

Der er tale om en “almindelig personbil”. Politiet ønsker ikke at komme det nærmere, men der er ikke tale om en stationcar eller større bil.

Gerningsmændene er beskrevet som unge mennesker af somalisk afstamning. Der er ingen oplysninger om, at manden kendte dem.

Det er bilisten selv, der slår alarm til politiet.

– Vi får meldingen klokken 23.32, men gerningstidspunktet er angivet til cirka 23. Røveriet tager altså cirka en halv time, siger Gunnar Nørager.

Politiet efterforsker nu sagen, men vil ikke uddybe yderligere.

– Der er en masse efterforskningsskridt, vi nu skal tage, men dem holder vi indtil videre for os selv, siger efterforskningsleder.

/ritzau/