Nigeriansk militær befrier 800 mennesker fra Boko Haram


Arkivfoto


Nigerianske tropper har befriet flere end 800 mennesker, der blev holdt som fanger af den militante islamistgruppe Boko Haram i adskillige landsbyer.

Det oplyser militæret torsdag.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Samtlige gidsler sad fanget i Borno-staten. 520 af de befriede mennesker befandt sig i landsbyen Kusumma. De slap fri tirsdag. Yderligere 309 personer fra 11 andre landsbyer er sluppet ud af islamisternes kløer, lyder det.

– Tropperne ryddede opholdsstederne, hvor Boko Haram-terrorister overvintrede i Kala Balge-området, siger militærtalsmand Sani Usman i en skriftlig udtalelse.

Ifølge talsmanden blev 22 “terrorister” dræbt i den største aktion, mens tre andre islamister blev dræbt i indsatsen mod de 11 andre landsbyer.

Militærets aktion kommer, samtidig med at Boko Haram har bortført 16 kvinder fra nabostaten Adamawa.

– Vi har modtaget oplysninger om bortførelsen af 14 kvinder og to piger begået af bevæbnede mænd, der menes at være Boko Haram-oprørere, siger talsmand for Adamawas politi Othman Abubakar.

Det lykkedes to kvinder at slippe væk fra bortførerne ved at hoppe i en flod og lade som om, at de var druknet. De slog siden alarm.

Menneskerettighedsorganisationer anslår ifølge AFP, at de militante har bortført tusindvis af kvinder og unge piger. Blandt andet blev 200 skolepiger bortført fra byen Chibok i Borno-staten for to år siden.

Mindst 17.000 mennesker har mistet livet, siden Boko Haram indledte sin offensiv i 2009 i kampen for at oprette en islamisk stat i den nordøstlige del af Nigeria.

2,6 millioner mennesker er flygtet fra deres hjem, siden volden brød ud. Nogle er dog vendt tilbage, efter at militæret begyndte at kæmpe mod oprørerne.

En regional styrke bestående af tropper fra Nigeria, Tchad, Cameroun, Niger og Benin er blevet sendt af sted for at kæmpe mod islamisterne.

/ritzau/AFP