FN: Boko Haram har sendt 1,4 millioner børn på flugt


Arkivfoto


Omkring en halv million børn er blevet tvunget på flugt af den militante Boko Haram-gruppe i løbet af de seneste fem måneder efter en stigning i antallet af angreb i Nigeria, Cameroun, Tchad og Niger.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Det meddeler FN’s børneorganisation, Unicef, fredag.

Dermed er i alt 1,4 millioner børn fra området omkring Tchadsøen på flugt.

Værst ser det ud i Nigeria, hvor knap 1,2 millioner børn – over halvdelen af dem under fem år – er blevet nødt til at flygte fra Boko Harams blodige oprør.

– Hver enkelt af disse børn, der løber for livet, repræsenterer en barndom, der stoppes for tidligt, siger Manuel Fontaine, Unicefs direktør for Vest- og Centralafrika.

– Det er meget alarmerende at se, at børn og kvinder fortsætter med at blive dræbt, bortført og benyttet til at bære bomber, fortsætter Fontaine.

Tidligere i september oplyste Den Internationale Organisation for Migration (IOM), at flere end 2,1 millioner mennesker var sendt på flugt af Boko Haram.

Siden 2009, hvor Boko Haram indledte sin kamp for at oprette et kalifat, har mindst 15.000 mennesker mistet livet i Nigeria. Gruppen har svoret troskab til den ekstremistiske gruppe Islamisk Stat, der primært hærger i Syrien og Irak.

Nigeria, Niger, Cameroun, Tchad og Benin er gået sammen om at forsøge at bekæmpe Boko Haram militært.

/ritzau/AFP