Otte litauere fængslet for rambuktyverier på Vestegnen


Her er tyvebanden i gang med at tømme cykelbutikken i Taastrup. Se også videoen nedenfor, hvor bilen hamrer gennem butikkens facade.


Vestegnens Politi har anholdt otte litauiske mænd efter to rambuktyverier i den forgangne weekend. Mændene er onsdag blevet varetægtsfængslet efter et grundlovsforhør ved Retten i Glostrup.

– De er sigtet for et rambuktyveri mod Fona på Stationstorvet i Albertslund og en cykelforretning på Taastrup Hovedgade, fortæller politikommissær Ole Nielsen til Ritzau.

Derudover er mændene sigtet for at stå bag et rambuktyveri mod en værktøjsforretning i Rødovre.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Tyverierne fandt sted fredag, lørdag og søndag i den forgangne weekend. Udbyttet var cykler for mindst 70.000 kroner, computere og tablets til en værdi af mindst 100.000 kroner samt et endnu ikke opgjort udbytte fra værktøjsforretningen.

Ifølge ham er det blandt andet på baggrund af internationalt politisamarbejde, at man har kunnet anholde gruppen. Politiet har nemlig fået et tip fra kolleger i udlandet om, at mændene var værd at kigge nærmere på.

– Det er vores opfattelse, at de otte har opholdt sig i landet udelukkende for at stjæle, fortæller Ole Nielsen.

Ud over rambuktyverierne efterforsker politiet, om de anholdte kan sættes i forbindelse med flere lovovertrædelser.

– Men nu er de i første omgang sigtet for de her to forhold, og det er på det grundlag, vi vil forsøge at få dem fængslet på, siger han.

/ritzau/