Hver tredje udlænding på tålt ophold begår kriminalitet


Godt hver tredje – eller helt præcist 24 ud af 67 personer – har begået kriminalitet i perioden 2011 til 2015, mens de var på tålt ophold. Det fremgår af et svar til Folketingets retsudvalg fra integrationsminister Inger Støjberg (V). Arkivfoto


Tyveri, vold, narkokriminalitet og hæleri.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det er eksempler på lovbrud, som er begået af udlændinge, der har været på såkaldt tålt ophold i Danmark de seneste år.

Godt hver tredje – eller helt præcist 24 ud af 67 personer – har begået kriminalitet i perioden 2011 til 2015, mens de var på tålt ophold. Det fremgår af et svar til Folketingets retsudvalg fra integrationsminister Inger Støjberg (V).

Ifølge Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Kofod Poulsen, er det “vanvittigt”, at personer på tålt ophold har mulighed for at begå kriminalitet.

Han mener, at de kriminelle udlændinge – også efter endt straf – skal være frihedsberøvet, indtil de kan sendes tilbage til deres hjemlande.

– De her hårdkogte kriminelle må jo grine ad os. De må virkelig synes, at det er dybt underholdende, at de kan være her på tålt ophold, fordi vi ikke kan sende dem hjem, og så kan de rende rundt og begå grov kriminalitet, siger Peter Kofod Poulsen.

– Hvis folk på tålt ophold i Danmark begår alvorlig kriminalitet som narkohandel, vold, hæleri eller andet, må vi simpelthen lukke dem inde, indtil vi kan udvise dem igen.

Personer på tålt ophold har ikke ret til at bo i Danmark, enten fordi de er til fare for statens sikkerhed, har begået krigsforbrydelser eller anden alvorlig kriminalitet.

Omvendt kan de ikke sendes tilbage til deres hjemlande, fordi der eksempelvis er risiko for, at de vil blive forfulgt, udsat for tortur eller slået ihjel.

Men der skal alligevel skrues op for hjemsendelserne, mener Dansk Folkeparti.

– Der skal sættes mere turbo på udvisningerne. Det skal være lettere for os at sende folk hjem, siger Peter Kofod Poulsen.

Personer på tålt ophold bor som udgangspunkt i Center Sandholm i Nordsjælland, og her får de kost, sundhedsbehandling og eventuelt lommepenge.

Udlændinge på tålt ophold må ikke tage lønnet arbejde i Danmark og må ikke uden tilladelse overnatte uden for Center Sandholm.

/ritzau/