Politiet efter attentat: Vores 9-mm-pistoler er gode nok


Arkivfoto


Den 9-mm-tjenestepistol, politiet er udstyret med i dag, er tilstrækkelig.

Det siger politiinspektør ved Rigspolitiet Michael Engell Olsen.

Like localeyes.dk på Facebook

Han er formand for en arbejdsgruppe, som blev nedsat efter skudattentatet i København 14. og 15. februar. Arbejdsgruppen har taget stilling til politiets våben, ammunition og sikkerhedsudstyr.

TV2 har beskrevet, hvordan flere af de skud, som blev affyret mod gerningsmanden til skudattentatet i København 14. februar, angiveligt ikke kunne gå igennem kulturhuset Krudttøndens tykke ruder.

– Sommetider kan man gennemskyde en rude, og sommetider kan man ikke. Det kommer an på, hvilken vinkel man står i, og om kuglen eller projektilet preller af, siger han til Ritzau.

– Vores tjenestepistoler kan løse de opgaver, vi står overfor. Det hele handler om polititaktik og om at give folk den rette uddannelse, tilføjer han.

Efter erfaringerne fra terrorangrebet i København har både politiet og Politiets Efterretningstjeneste (PET) skullet stramme op på en række punkter og procedurer.

Rigspolitiet sendte en række anbefalinger til Justitsministeriet, der blandt andet omfatter forbedret ammunition og en ny skydeuddannelse for betjente.

Og selv om Michael Engell Olsen ikke mener, der er behov for kraftigere våben, har han og resten af arbejdsgruppen under Rigspolitiet således anbefalet, at ammunitionen til både politiets almindelige tjenestepistoler og maskinpistoler bliver opgraderet.

– Politiet skal klare sig i et bredt spænd mellem opgaver, og der er måder at opgradere våben på, som kan løse flere forskellige opgaver, siger han.

Han vil dog ikke gå i nærmere detaljer:

– Udgangspunktet er stadig, at taktikken er meget mere afgørende end selve udstyret.

Politiforbundet bakker op om Rigspolitiets arbejdsgruppes arbejde.

– Vi er trygge ved, at Rigspolitiet har nedsat arbejdsgrupper, der skal se nærmere på alt fra politiets sikkerhedsudstyr og ammunition til uddannelse og våben, siger næstformand Claus Hartmann i en skriftlig kommentar til Ritzau.

– Og vi er trygge ved, at de eksperter, der er trukket ind, finder den ammunition, der tjener dansk politi bedst.

/ritzau/