Fyns Politi indfører visitationszone i Vollsmose


Politidirektør Arne Gram, Fyns Politi meddeler, at der oprettes visitationszone i Vollsmose og dele af Korsløkke fra tirsdag den 20. april 2021 klokken 19:00. Beslutningen er truffet på baggrund af det knivstikkeri og den uro, der var i Vollsmose natten til tirsdag.

Formålet med visitationszonen er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed genskabe trygheden i området.

”Det er på ingen måde i orden, at der er ganske få borgere i Vollsmose, som ikke kan finde ud af, at besiddelse og anvendelse af våben under enhver form er helt og aldeles uacceptabelt. Tirsdag aften blev to personer stukket ned. Som politidirektør må jeg insistere på, at det skal være trygt at bo og færdes i Vollsmose. Hver eneste dag. Derfor griber vi nu i første omgang til at oprette en visitationszone, så vi kan få trygheden genoprettet for de tusindvis af fredelige og lovlydige borgere i Vollsmose”, siger politidirektør Arne Gram.

Visitationszonen løber frem til den 4. maj 2021, kl. 19.00. Den kan forlænges, hvis det skønnes nødvendigt.

Baggrund
Den 19. april 2021 modtog Fyns Politi en anmeldelse om slagsmål i Birkeparken i Vollsmose, hvor to personer blev stukket med kniv eller lignende.

Den 15. april 2021 modtog Fyns Politi en anmeldelse om afgivelse af flere skud i Egeparken i Vollsmose. Fyns Politi fandt efterfølgende patronhylstre i området.

Den 20. marts 2021 modtog Fyns Politi en anmeldelse om afgivelse af skud ved Lærkeparken i Vollsmose. Fyns Politi fandt efterfølgende patronhylstre i området.

Den 5. marts 2021 modtog Fyns Politi en anmeldelse om et færdselsuheld på Nyborgvej ud for Korsløkkeparken, og konstaterede efterfølgende, at der formentlig var tale om forsætlig påkørsel af andet køretøj, ligesom en mand blev tildelt flere knivstik.

Fyns Politi har en formodning om, at der tale om enkeltstående opgør, men mellem personer, som har en tilknytning til forskellige grupperinger i henholdsvis Vollsmose og Korsløkkeparken.

Som følge af ovenstående flerhed af episoder og karakteren heraf, sammenholdt med perioden, hvor inden for disse er sket, frygter Fyns Politi, at det kan komme til yderligere voldelige konfrontationer mellem disse personer under anvendelse af våben.

Besiddelse og anvendelse af våben i det offentlige rum er helt uacceptabelt, og kan indebære fare for borgernes liv, helbred eller velfærd, herunder henset til at episoderne fandt sted på offentlige områder, hvor flere personer var tilstede.

Efterforskningen
En 44-årig mand og en 24-årig mand blev tirsdag fremstillet i et lukket grundlovsforhør.
Begge mænd er sigtet for overtrædelse af straffelovens §245 stk 1, som omhandler legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter. De blev begge ramt af knivstik og efterfølgende bragt til Odense Universitets Hospital, OUH.

Den 44-årige mand er fortsat indlagt til behandling på OUH, hvorfor han blev fremstillet i grundlovsforhøret in absentia. Han blev varetægtsfængslet indtil den 18. maj,
Den 24-årige mand fik sin anholdelse opretholdt indtil på fredag.

”Den foreløbige efterforskning viser, at der er tale om et enkeltstående opgør mellem personer, der har tilknytning til forskellige grupperinger i Vollsmose og Korsløkke. Præcis, hvad der lå til grund for hændelsen, er noget af det, vi håber efterforskningen vil vise”, siger vicepolitiinspektør Jesper Pedersen fra Fyns Politi. Han opfordrer til, at borgere, der sidder inde med oplysninger vedrørende sagen, kontakter Fyns Politi på 114.

Om visitationszonen:
Visitationszonen gælder 24 timer i døgnet i hele perioden. Den giver politiet udvidede rettigheder til at visitere personer og køretøjer inden for zonens område. Skønner politiet det nødvendigt, kan visitationszonen forlænges.

Visitationszonen er afgrænset inden for følgende område:
Nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen, mod øst langs Odense Å og Staupudevej til Nyborgvej, ad Nyborgvej mod vest og videre ad Munkerisvej til Ørbækvej, ad Ørbækvej til Nyborgvej og herfra ad Ejby Møllevej mod nord til Skt. Jørgens Gade, ad Åsumvej mod øst til Ejbygade og ad Ejbygade mod nord til nord for Haveforeningen Martinsminde/Hindehøjen.