NSK i aktion: Syv personer fra bandemiljøet anholdt i våbensag


National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har i dag anholdt syv mænd fra bandemiljøet i en sag om besiddelse af skydevåben. De syv mænd blev anholdt ca. kl. 11.00, da National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) slog til i en sag om besiddelse af skydevåben. De anholdte er danske statsborgere i alderen 20 til 24 år og er tilknyttet en bandegruppering.

Anholdelserne sker efter en relativ kort, men intensiv efterforskning, der er foretaget i tæt samarbejde med de svenske myndigheder igennem grænsesamarbejdet mellem dansk politi og retshåndhævende myndigheder i Sverige. De anholdte har efter politiets opfattelse været involveret i smugling og besiddelse af skydevåben.

Dagens anholdelser, der blev foretaget i København, forløb udramatisk. I forbindelse med anholdelserne er der foretaget flere ransagninger.

”I efterforskningen har der været et meget tæt og effektivt samarbejde mellem svenske myndigheder og dansk politi, og vi kan i NSK med glæde konstatere, at det samarbejde og den konkrete efterforskning nu har ført til anholdelserne af de syv mænd,” siger vicepolitiinspektør Torben Henriksen fra National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK).

Der venter et omfattende efterforskningsarbejde i sagen, og samarbejdet med de svenske myndigheder vil fortsætte. Det kan i den forbindelse ikke udelukkes, at politiet vil anholde og sigte yderligere personer.

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling i Københavns Byret onsdag den 12. januar 2022. Der vil ved grundlovsforhøret blive begæret lukkede døre.