Mand idømt et års fængsel for planlægning af kidnapning af ekskæreste


Sagen er egentlig en klassisk historie om et kæresteforhold, der efter afslutningen bliver til forfølgelse. Men den udviklede sig alligevel ud over det sædvanlige, idet den endte med en plan for en kidnapning af den forfulgte kvinde. Arkivfoto

En jaloux mand blev i dag dømt et års fængsel for stalking og planlægning af kidnapning af sin ekskæreste.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det skriver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse:

Fængsel i 1 år, heraf 6 måneder betinget af en prøvetid, var i går retten i Horsens´ dom til en mand midt i 30´erne, der blev dømt for omfattende overtrædelser af et tilhold, trusler og forsøg på frihedsberøvelse samt forsøg på ulovlig tvang.

Sagen er egentlig en klassisk historie om et kæresteforhold, der efter afslutningen bliver til forfølgelse. Men den udviklede sig alligevel ud over det sædvanlige, idet den endte med en plan for en kidnapning af den forfulgte kvinde.

Manden midt i 30´erne og en kvinde sidst i tyverne, begge fra Horsens, var i en periode på et par år kærester. På et tidspunkt slår kvinden op, og en langvarig forfølgelse tager sin begyndelse. Der er tale om, at manden fulgte efter kvinden, overvågede hende og hendes bopæl, ligesom han sendte talrige mails, sms´er og mms´er. Kvinden fik meddelt manden et tilhold, således at det ville være strafbart for ham at forsætte med sin chikane og forfølgelse.

Ifølge dommen fik det dog ikke manden til at holde op. Ikke under 252 mails, sms´er og mms´er sendte han til kvinden, mange af dem med truende indhold, og han fortsatte også sin overvågning af hende. Kvinden anmeldte manden for overtrædelserne, og Sydøstjyllands Politi besluttede at indhente en ransagningskendelse hos retten med henblik på at finde beviser i sagen.

Det viste sig at være en meget klog beslutning, for under ransagningen fandt Sydøstjyllands Politi en huskeliste, hvorpå bl.a. var anført ”kniv, pistol, kontanter, tandbørster, T-shirt, [kvindens navn] og rensehud væske”. Politiet fandt også to afskedsbreve stilet til henholdsvis kvindens og mandens pårørende, et sæt håndjern og en paintball pistol. Der blev også fundet to dokumenter udformet som kontrakter, der var klar til underskrift og ifølge hvilke kvinden skulle forpligte sig til at genoptage forholdet til manden på nogle betingelser. Yderligere undersøgelser afdækkede, at manden havde søgt på internettet på fx ”straf frihedsberøvelse”.

På baggrund af disse fund anholdt Sydøstjyllands Politi manden, og han blev varetægtsfængslet i en periode, mens sagen blev efterforsket.