Eagles of Death Metal vil genåbne Le Bataclan


Forsangeren for Eagles of Death, Jesse Hughes. Foto: Facebook.


13. november blev bandets koncert afbrudt og forvandlet til et blodbad, da gerningsmænd skød omkring sig og til sidst sprængte sig selv i luften med 89 omkomne som resultat.

Men den amerikanske rockgruppe Eagles of Death Metal understreger nu, at den vil være med til at genåbne det parisiske spillested Le Bataclan, som var et af de steder, der blev angrebet i den franske hovedstad.

– Jeg gider ikke bruge mit liv på at prøve at tilfredsstille røvhuller, jeg vil bruge mit liv på at smile med mine venner og underholde dem, siger forsanger Jesse Hughes i et interview med det amerikanske medie Vice.

– Jeg kan ikke vente med at komme tilbage til Paris. Jeg kan ikke vente med at spille. Jeg vil tilbage. Vi vil være det første band, der spiller på Le Bataclan, når det genåbner.

– Jeg var der, da det blev stille i et minut. Vores venner tog derhen og døde. Jeg vil tage tilbage dertil og leve, fortæller Jesse Hughes.

Blandt de dræbte var fire personer, som var tilknyttet rockbandet. I alt 130 personer mistede livet i forbindelse med angrebene i Paris.

Musikerne slap væk, men Jesse Hughes fortæller, at mange andre, som forsøgte at skjule sig i bandets omklædningsrum på spillestedet, blev opdaget af attentatmændene.

– Adskillige folk gemte sig i vores omklædningsrum. Det lykkedes drabsmændene at komme ind, og de dræbte hver og en af dem – med undtagelse af en ung mand, som skjulte sig under min læderjakke, siger Hughes til Vice.

Eagles of Death Metal har aflyst resten af sin turné i Europa – herunder en planlagt koncert i Amager Bio 24. november.

/ritzau/AFP