Politiet ryddede rockerklub: 100 mennesker dansede imens på Rådhuspladsen


KØBENHAVN: Fest hos Hells Angels blev prompte lukket og 34 gæster bortvist med en bøde i baglommen for brud på coronaforbud – samtidig dansede 100 mennesker rundt på Rådhuspladsen i en ‘demonstration’.

34 personer var fredag aften samlet til fest i rockerklubben Hells Angels’ klubhus på Svanevej, og politiet rykkede ud på en anmeldelse om festen som foregik i klubbens egne lokaler.

Politiet ankom omkring 21.30 fredag aften, hvor der var 34 festende personer i klubhuset, og alle blev sigtet for at bryde forsamlingsforbuddet, da festlighederne foregik i et foreningslokale som klubhuset reelt er.

Københavns Politi oplyser at lukningen af festen foregik i god ro og orden, og at festdeltagerne kan se frem til en bøde på 2500 kroner for at overtræde forsamlingsforbuddet.

Grundet coronaudbruddet som hærger verdenen over, er det som udgangspunkt ikke tilladt at være samlet mere end ti personer på offentlige steder og i fest- og foreningslokaler.

100 personer dansede løs i demonstration
Mens politiet lukkede og slukkede festen hos Hells Angels, så var der høj musik og dans på Rådhuspladsen – og her var politiet sat skakmat idet der var tale om en lovligt anmeldt politisk demonstration under ‘Ecstatic Dance Demo’.

Her ville deltagerne “styrke deres imunforsvar ved fælles dans for demokrati og frihed”.

Festen lukkede her af sig selv i henhold til tidsplanen ved 22-tiden, om den store fælles dans så hjalp på de deltagendes imunforsvar må tiden vise.