Rapperen Eminem spiller første danske koncert nogensinde


Arkivfoto


Når den 45-årige rapper Eminem i juli indtager Orange Scene på årets Roskilde Festival, bliver det hans første koncert i Danmark nogensinde.

Eminem, som står bag hits som “Stan”, “The Real Slim Shady” og “My Name Is”, er med et salg på over 172 millioner album den absolut bedst sælgende rapper nogensinde.

– Det er kæmpestort for os endelig at få ham til Danmark. Han er det suverænt mest ønskede navn siden årtusindskiftet. Så det er selvfølgelig en milepæl, udtaler Roskilde Festivals programchef, Anders Wahrén.

Ifølge Anders Wahrén sendte Roskilde Festival første gang en forespørgsel til Eminem i 2001. Herefter har de forsøgt at få rapperen på programmet, hver gang der har været en åbning eller en udgivelse.

– Det er en stor glæde og lettelse. Jeg sad derhjemme og havde puttet mine børn, da jeg fik opkaldet. Der var ikke rigtigt nogen at fejre det med før i dag, så det er dejligt endelig at kunne dele det med alle dem, der skal have oplevelsen til sommer, siger Anders Wahrén.

Eminems niende album, “Revival”, udkom i december 2017. Det er hans ottende albumudgivelse i træk, der er debuteret på toppen af Billboards top 200-liste, hvilket ingen andre før ham har præsteret.

– Han er både en helt eminent rapper og historiefortæller. Han kan lave de her kæmpe hits, som han har lavet mange af gennem årene, der samler folk og kan gøre det igen foran Orange Scene, siger Anders Wahrén.

Eminem har i sin karriere både været rapper, producer, sangskriver og skuespiller. I 2002 modtog han en Oscar for sin medvirken i det delvist selvbiografiske drama “8 Mile”.

Roskilde Festival har tidligere offentliggjort navne som Gorillaz, Bruno Mars, David Byrne og Stormzy, Nephew, Benal og First Aid Kit til festivalen i 2018.

Roskilde Festival finder sted fra lørdag 30. juni til lørdag 7. juli 2018.

Eminem er sat til at spille onsdag den 4. juli.

/ritzau/