Bornholmer sigtet for hjemmerøveri i Rønne


Gerningsmanden tvang den 81-årig kvinde til at gå ovenpå, hvor han tapede hendes mund og hænder. Overvågningsfoto fra Bornholms Politi.


Politiet på Bornholm har anholdt og sigtet en 37-årig mand fra Midtbornholm for et hjemmerøveri fredag hos en 81-årig kvinde i Rønne.

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra localeyes.dk - få breaking news og en daglig oversigt

Fredag morgen tiltvang en mand sig adgang til kvindens hjem og truede sig til hendes dankort med kode.

Kortet blev bagefter brugt til at hæve 8000 kroner i to forskellige hæveautomater, oplyser efterforskningsleder Peter Jørgensen, Bornholms Politi, til Ritzau.

Den 37-årige nægter sig skyldig, men politiet mener, at mistanken mod ham er så stærk, at han vil blive krævet varetægtsfængslet.

Det sker i et grundlovsforhør tirsdag i Retten i Rønne.

Klokken var omkring syv fredag morgen, da en mand ringede på hos kvinden på Østergade i Rønne.

Han trængte ind i huset og tvang hende til at gå med ovenpå, hvor han tapede hendes mund og hænder. Herefter tog han kontanter fra hendes pung samt hendes dankort og koden til kortet.

Politiet offentliggjorde efter røveriet et billede fra et overvågningskamera, der viser en mørkklædt mand ved en hæveautomat. Samtidig bad ordensmagten offentligheden om hjælp til at finde manden.

Peter Jørgensen ønsker ikke at oplyse, hvad der har bragt politiet på sporet af manden. Derfor vides det ikke på nuværende tidspunkt, om politiet fik brugbare tip fra bornholmerne.

/ritzau/