Tre mænd fra bande dømmes for pistol på Lolland


Arkivfoto

Tre mænd fra en bande er torsdag blevet dømt af Østre Landsret i en sag om en pistol på Lolland. Den ene udvises, selv om han er født og opvokset i Danmark.

Pistolen af mærket Walther PPK blev i november 2017 fundet i et hus i Søllested, og de tre mænd har fået en forhøjet straf i forhold til det normale, fordi besiddelsen af våbnet skyldtes en bandekonflikt.

Mændene var knyttet til Black & White South, som er en støttegruppe til Mongols. På tidspunktet for fundet var Mongols i konflikt med Satudarah.

I det store og hele har landsretten stadfæstet en tidligere afgørelse fra Retten i Nykøbing Falster fra juli sidste år.

Den 24-årige Badar Nasim Ahmed er idømt fængsel i fem år og seks måneder. Oveni er han udvist af Danmark, selv om han er født og opvokset her. Det skyldes besiddelsen af pistolen og straffens længde, oplyser landsretten.

Straffen til den 21-årige Mikkel Hansen lyder på fængsel i fire år og otte måneder, og endelig er en nu 18-årig idømt tre år og seks måneder. I byretten fik sidstnævnte fire år.

Under opgøret med Satudarah var Mikkel Hansen tidligere blevet stukket med kniv, ligesom Badar Nasim Ahmed var blevet forsøgt kørt ned.

Dommen skyldes ikke bare pistolen i Søllested. Også vold, hæleri, besiddelse af hash og trusler mod vidner indgår i sagen, oplyser Østre Landsret.

/ritzau/