Bandemedlem dømt: Får 14 års fængsel for besiddelse af våben


Foto: Politiet


National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) har fået en 32-årig mand idømt en lang fængselsstraf for besiddelse af en række skydevåben.

Det er sket fredag ved Retten i Randers, hvor den 32-årige blev straffet med fængsel i 14 år for i flere tilfælde fra januar 2021 til februar 2022 at have været i besiddelse af skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

Den dømte, der er medlem af en bandegruppering, blev fundet skyldig i seks forhold om besiddelse af skydevåben, herunder en AK47 Kalashnikov-automatriffel, to maskinpistoler, tre pistoler, en revolver samt en gas- og signalpistol.

Efterforskningen i sagen har blandt andet på baggrund af indsigt i krypteret kommunikation mellem den dømte og andre blotlagt, at den 32-årige var i besiddelse af våbnene på offentligt tilgængelige steder.

Det blev yderligere underbygget, da efterforskningen også frembragte videooptagelser af den dømte, der affyrede skud op i luften på en adresse i Viby J.

Besiddelsen af våbnene skete i flere tilfælde sammen med to medgerningsmænd, der allerede er dømt i sagskomplekset.
Den ene mand blev i februar 2023 idømt 17 års fængsel for salg af narkotika og besiddelse af våben, mens den anden mand i maj 2023 fik 12 års fængsel for salg af narkotika og våben.

Specialanklager ved NSK, Jhin Heine Lee, siger:

”Den dømte er medlem af en bandegruppering og har på baggrund af en konflikt i det kriminelle miljø været i besiddelse af flere skydevåben på offentlige steder. Det er selvsagt særdeles alvorligt, hvilket også er afspejlet i straffen.”

Retten udmålte straffen på 14 års fængsel med afsæt i straffelovens paragraf 81a, der giver mulighed for en forhøjelse af straffen med indtil det dobbelte, da det blev fundet bevist, at besiddelsen af våbnene skete som led i en bandekonflikt.

Den 32-årige blev af retten også idømt et opholdsforbud, der betyder, at han i en periode på 10 år ikke må opholde sig i Viby J.

Den 32-årige har anket dommen.