Skydevåben, narko og tyverier: Mand får fem år bag tremmer


Arkivfoto


En 32-årig mand fra Aabenraa Kommune blev onsdag dømt skyldig i besiddelse af fem skydevåben under særligt skærpende omstændigheder.

Manden var tiltalt for i alt 24 forhold.

Han blev dømt skyldig i dem alle ved Retten i Sønderborg.

Den 32-årige blev anholdt i juni 2023, efter politiet fandt fem skydevåben, narkotika og flere tyvekoster på hans adresse.

Den 2. juni 2023 blev manden fremstillet i grundlovsforhør, hvor retten besluttede, at manden skulle varetægtsfængsles under efterforskningen.

I forbindelse med sagens opklaring, herunder specielt indbruddene, har DNA-spor været en afgørende faktor.

Det blev også lagt til grund i dommen – i kombination med den nu dømtes egne forklaringer.

Ud af de 24 forhold, han var tiltalt for, handlede størstedelen om indbrud og forsøg på indbrud, mens det var forholdene omkring ulovlig våbenbesiddelse, der var sagens hovedforhold og det strafbærende i dommen.

Den 32-årige blev idømt fem års fængsel.

Anklagerfuldmægtig Jannick Frederiksen har ført sagen i retten og er tilfreds med dommen:
”Den afspejler, at vi som samfund ser strengt på både våbenbesiddelse, narkotikabesiddelse og berigelseskriminalitet. Retten lagde vægt på, at man foruden at have været i besiddelse af 5 skydevåben i et kriminelt miljø også har prøveskudt det ene, været i besiddelse af ammunition og i et nærmere omfang har haft en dialog med en tredjepart om de 5 våben, herunder om salg af dem”, siger Jannick Frederiksen.

Han tilføjer, at det alt sammen er skærpende omstændigheder, som – sammen med de øvrige forhold i sagen – har ført til den lange fængselsstraf.

Den 32-årige mand modtog dommen og er varetægtsfængslet efter dom.