To personer varetægtsfængslet i større sag om narkosalg


Arkivfoto

To personer er torsdag blev anholdt og varetægtsfængslet i fire uger i forbindelse med en større politiaktion mod en række adresser i Odense. Politiet mener, at de begge er involveret i omfattende organiseret handel med narko i Odense.

Der er tale om en 41-årig mand og en 44-årig mand. De blev begge torsdag eftermiddag fremstillet i lukkede grundlovsforhør ved Retten i Odense.

”Da hele sagen fortsat er under efterforskning, og der har været være dørlukninger, så kan jeg ikke sige mere om detaljerne i sagen – heller ikke om, hvad der eventuelt kommer til at sker fremadrettet. Men det er bestemt mit håb, at dagens anholdelser og varetægtsfængslinger sender et klar og tydeligt signal til det kriminelle miljø om, at vi er lige i hælene på dem, siger Christian Nielsen.

Den 41-årige mand er sigtet for:
1. Overtrædelse af straffelovens § 191, stk. 1, ved i perioden fra den 13. november 2018 til den 23. januar 2019 under skærpende omstændigheder at have overdraget ikke under 1.000 gram heroin til en anden person med henblik på videreoverdragelse til et større antal personer, hvorefter denne anden person videresolgte heroinen.

2. Overtrædelse af straffelovens § 191, stk. 1, ved på et ikke nærmere angivet tidspunkt i perioden fra februar 2018 til november 2018 under skærpende omstændigheder at have overdraget ikke under 500 gram heroin til en anden person med henblik på videreoverdragelse til et større antal personer, hvorefter denne anden person videresolgte heroinen.

3. Overtrædelse af straffelovens § 191, stk. 1, ved på et ikke nærmere angivet tidspunkt forud for den 30. marts 2015 under skærpende omstændigheder at have overdraget ikke under 300 gram heroin til en anden person med henblik på videreoverdragelse til et større antal personer.

Den 44-årige mand er sigtet for:
Overtrædelse af straffelovens § 191, stk. 2, jf. stk. 1, ved den 23. januar 2019 ca. kl. ca. 21.20 i en personbil i Odense, at have fungeret som kurer for den 41-årige sigtede i sagen og i denne forbindelse at have besiddet og overdraget ca. 300 gram heroin til en person med henblik på videreoverdragelse til et større antal personer.

Anholdelserne torsdag skete efter længere tids efterforskning.

”Som det fremgår af sigtelserne, så er der tale om alvorlig og omfattende narkokriminalitet, og derfor er jeg selvfølgelig meget tilfreds med, at Retten valgte at følge anklagemyndighedens ønske om at få begge de anholdte varetægtsfængslet”, siger anklager Christian Nielsen fra Fyns Politi.

I samme sag er tre personer tidligere blev anholdt og varetægtsfængslet. Af hensyn til efterforskningen blev disse tre personer fremstillet i Retten for dobbeltlukkede døre.

Politiet har arbejdet med efterforskningen i sagen siden oktober 2018.