Store mængder narko drev i land: Indtil videre er der indsamlet 840 kg


Arkivfoto


I weekenden modtog politiet anmeldelser om mistænkelige tasker og pakker, der var flydt i land på stranden ved Sjællands Odde.

Den første anmeldelse kom lørdag klokken 17.07.

Siden blev der fundet flere tasker og pakker med narko i området.

Noget er blevet fundet af myndighederne, og flere fund er blevet anmeldt af borgerne eller indleveret til politiet og sognefogeden.

Politiet iværksatte en stor operation for at al narkoen blev fundet.

Farvandet og kysten omkring Sjællands Odde og Sejerø er blevet nøje gennemsøgt til lands, til vands og fra luften.

Det har indtil videre givet et samlet fund af 18 store tasker og flere løse pakker, som samlet er vejet til omkring 840 kilo.

Noget er testet til at være kokain, men de fortsatte undersøgelser skal nu klarlægge, hvilke type af stoffer, der er tale om, samt den præcise mængde.

Fundene blev gjort på kysten mellem Gniben i nord og ned til Ordrup Næs samt på Sejerø.

Der er tale om flere sportstasker, der var bundet sammen med redningsveste og lys.

Nogen af taskerne var gået op, så enkelte pakker var røget ud og drev i land efterfølgende.

“Stor ros til de mange borgerne, som allerede har bidraget til indsatsen. Det har været afgørende for, at vi så hurtigt har kunnet sikre narkoen. Der anmeldes fortsat fund i området, som vi nu er i gang med at undersøge, og vi søger fortsat i området” siger vicepolitiinspektør Kim Løvkvist.

“Der vil både være synlig patruljering med hunde og mere diskrete undersøgelser i området. Borgerne opfordres fortsat til straks at kontakte politiet, hvis man finder tasker eller pakker. Så skal vi nok tage os af det” siger Kim Løvkvist.

“Der er tale om et meget omfattende og opsigtsvækkende fund. Vi har på nuværende tidspunkt ingen viden om, hvor narkoen kommer fra, hvor længe den har ligget i vandet eller om den overhovedet var beregnet til modtagere i Danmark. Det vil indgå i den kommende efterforskning”, siger Kim Løvkvist.