Eftersøgt kvindelig islamist er i Syrien


Hayat Boumeddiene befandt sig således ifølge de tyrkiske myndigheder i Tyrkiet og Syrien flere dage før de blodige terrorangreb i Frankrig, der blev indledt 7. januar mod det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker blev dræbt.

En eftersøgt kvinde, der kædes sammen med terrorangrebene i Frankrig i sidste uge, krydsede grænsen mellem Tyrkiet og Syrien 8. januar.

Det oplyser den tyrkiske udenrigsminister, Mevlüt Cavusoglu, til det statslige tyrkiske nyhedsbureau, Anatolia.

Udenrigsministeren siger i interviewet, at den 26-årige Hayat Boumeddiene ankom til lufthavnen i Istanbul 2. januar via den spanske hovedstad, Madrid, hvorefter hun indlogerede sig på et hotel. Hun var ledsaget af en anden person.

- Der er billeder af hende i lufthavnen, siger Cavusoglu til Anatolia.

Den tyrkiske udenrigsminister siger til det tyrkiske nyhedsbureau, at dataoplysninger fra Boumeddienes telefon viser, at hun rejste ind i Syrien 8. januar. Mevlüt Cavusoglu siger ingenting om, hvorvidt hun rejste alene.

Boumeddiene befandt sig således ifølge de tyrkiske myndigheder i Tyrkiet og Syrien flere dage før de blodige terrorangreb i Frankrig, der blev indledt 7. januar mod det satiriske franske ugeblad Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker blev dræbt.

Boumeddiene var kæreste med Amedy Coulibaly, der fredag angreb et jødisk supermarked i Paris og dræbte fire gidsler. Torsdag skød og dræbte han en fransk færdselsbetjent.

Såvel Coulibaly som de to brødre Said og Cherif Kouachi, der stod bag angrebet mod Charlie Hebdo og en gidseltagning i den franske landsby Dammartin-en-Goële, blev dræbt af franske sikkerhedsstyrker fredag.

Tidligere mandag sagde den franske premierminister, Manuel Valls, at gerningsmanden fra fredagens angreb på et jødisk supermarked i Paris, hvor fire gidsler blev dræbt, "utvivlsomt" havde en medgerningsmand.

- Jagten fortsætter, sagde Manuel Valls.

Premierministeren uddybede imidlertid ikke specifikt, hvem det er, de franske myndigheder jagter.

I kølvandet på sidste uges terror i og omkring Paris er der ifølge den franske indenrigsminister, Bernard Cazeneuve, udkommanderet næsten 5000 sikkerhedsstyrker og politifolk, der skal beskytte over 700 jødiske skoler i Frankrig.

Samtidig bliver op mod 10.000 franske sikkerhedsstyrker sendt til "sårbare" steder for at styrke sikkerheden.

/ritzau/Reuters