Forældreløse brødre er på flugt i Frankrig


De efterlyste brødre, Chérif og Saïd Kouachi


Fransk politi efterlyser brødrene Chérif og Saïd Kouachi, der mistænkes for at være to af mændene bag angrebet på satiremagasinet Charlie Hebdo, hvor 12 mennesker onsdag blev dræbt og 11 såret.

LÆS OGSÅ: Video på de sociale medier: Hætteklædte mænd likviderer såret mand
I jagten på dem har politiet offentliggjort billeder af de to formodede gerningsmænd, men det er fortsat sparsomt med bekræftede oplysninger om de mistænkte, der ifølge flere franske medier begge var kendt af landets efterretningstjenester.

Ifølge hjemmesiden heavy.com skrev nyhedsbureauet AP i 2008, at den nu 32-årige Chérif Kouachi var blevet dømt til tre års fængsel i Paris for at have hjulpet unge fra Frankrig til Irak for at deltage i hellig krig.

Han afsonede angiveligt 18 måneder af sin straf, mens resten af fængselsdommen blev suspenderet.

Allerede i 2005 skrev The New York Times ifølge heavy.com om Chérif Kouachi, der beskrev, at han var blevet inspireret til hellig krig i kølvandet på skandalen om Abu Ghraibs fængselsvogteres tortur mod fangerne.

Ifølge den franske avis Libération var Chérif Kouachi ikke stærk i sin tro som muslim før denne sag. Blandt andet havde han kærester, røg og drak alkohol.

Kouachi-brødrene mistede som børn begge forældre, der var algeriske immigranter. De blev født i Paris og voksede op i byen Rennes, før de senere flyttede tilbage til den franske hovedstad. Her arbejdede Chérif Kouachi som pizzabud, skriver Libération.

34-årige Saïd Kouachi er ligesom sin bror fransk statsborger. Det franske medie Linternaute.com skriver, at politiet kom på sporet af de tre formodede gerningsmænd, efter at Saîd Kouachis id-kort blev fundet i flugtbilen, som de maskerede mænd kørte væk i efter massakren.

Den tredje formodede bagmand, identificeret som 18-årige Hamyd Mourad, overgav sig ifølge AFP onsdag aften til fransk politi.

Ifølge Metro News i Paris var han elev på et gymnasium i Charleville-Mezieres, der ligger 80 kilometer fra byen Reims, hvor politiet natten til torsdag har foretaget antiterroraktioner.

Det er uvist, hvilken nationalitet han har.

/ritzau/