Politileder forflyttet: Tjekkede sønnens forbindelser til AK 81


Arkivfoto


En ledende politimand fra Sjælland skal torsdag selv sidde på anklagebænken i Københavns Byret, anklaget for at misbruge sin magt til at finde oplysninger om sin egen søn og dennes kammerat i kriminalregistret.

Følg localeyes.dk på Twitter - klik her og få nyhederne før de andre

Det er tidligere kommet frem, at den 55-årige politileders søn har været aktiv i rockermiljøet, angiveligt i Hells Angels’ rekrutgruppe AK 81.

Ifølge anklageskriftet tilskyndede politilederen 23. april 2013 en underordnet politikommissær til flere gange at slå op i registret for at se, hvad der stod om sønnen og den anden mand.

Men der var ikke en tjenstlig begrundet anledning til at foretage opslaget, står der i anklagen.

Dermed er politilederen tiltalt for at overtræde straffelovens paragraf om embedsmisbrug.

– Man må ikke bruge politiets registre, med mindre der er en tjenstlig anledning til det. Ellers er det embedsmisbrug, siger anklageren i sagen, Henrik Plæhn, inden retssagen.

Selv nægter politilederen sig skyldig.

Anklagemyndigheden kræver manden idømt en bøde. Ifølge Henrik Plæhn ligger bødestørrelsen for sådanne lovovertrædelser normalt på mellem 3500 og 5000 kroner.

Sagen har allerede haft konsekvenser for den 55-årige mand.

Han er blevet forflyttet til en anden afdeling i politiet, og PET har frataget ham sin sikkerhedsgodkendelse.

Politikommissæren, som blev bedt om at foretage opslagene, er ikke blevet sigtet i sagen, da politiet ikke mener, at han har gjort noget ulovligt.

Han skal dog vidne i sagen torsdag.

Københavns Byret har afsat en halv dag til retsmødet. Det betyder, at retten vil nå til en afgørelse torsdag omkring middagstid.

/ritzau/