Pressemeddelelse fra Hjerteforeningen
Efter et års arbejde er Robusthedskommissionen i dag kommet med anbefalinger til et nyt og fremtidssikret sundhedsvæsen. Det er blevet til 20 anbefalinger, som alle skal være med til at sikre, at vi også i fremtiden kan tilbyde behandling og pleje af høj faglig kvalitet inden for sundheds- og ældreområdet.
Kommissionen nævner bl.a. i deres anbefalinger, at opgavemængden skal reduceres, og at det derfor er nødvendigt med en skarpere og bedre prioritering i de opgaver, der skal løftes. Det betyder fx, at man skal fjerne uhensigtsmæssig dokumentation og unødvendig behandling. Alle patienter skal heller ikke have de samme tilbud. Der skal således ske en differentiering i, hvem der får de forskellige tilbud, så vi bruger ressourcerne på dem, der reelt har behov, og ikke bare indkalder til rutinekontroller.
Det anbefales også, at ufaglærte og flere faggrupper kommer i spil, og at der sker en opgaveglidning mellem faggrupperne på hospitalerne, samtidig med at opgaveløsningen matches på rette niveau.
– Det er en lang række gode anbefalinger, som vi i Hjerteforeningen bakker op om. Det er glædeligt at se, at kommissionen retter fokus mod vigtigheden af, at vi bliver bedre til at prioritere. Både i de opgaver, vi løser, og i hvilken behandling den enkelte patient skal tilbydes eller ikke tilbydes. Det er ganske enkelt nødvendigt med en prioritering i vores behandlingstilbud, så ikke alle tilbydes de samme undersøgelses- og behandlingstilbud, siger Anne Kaltoft, adm. direktør i Hjerteforeningen.
Hjerteforeningen finder det også glædeligt, at kommissionen fremhæver den strukturelle forebyggelse som afgørende. Forebyggelse er vigtigt i forhold til at sikre danskerne flere gode leveår og mindre sygdom. Fx er rygning årligt skyld i 3.000 nye tilfælde af iskæmisk hjertesygdom.
En af anbefalingerne retter også fokus mod den geografiske ulighed, hvor det i visse egne af landet er tydeligt, at manglen på sundhedspersonale udfordrer tanken om, at alle skal have ret til og mulighed for at modtage de samme sundhedsydelser uanset postnummeret.
– Det er ganske enkelt nødvendigt, at der bliver taget hånd om denne problemstilling, så det gøres mere attraktivt at bosætte sig alle steder i landet. Et af de forslag, som vi i Hjerteforeningen har slået til lyd for længe, er delestillinger, hvor den enkelte medarbejder kan have flere tjenestesteder, og det glæder mig derfor meget, at det også er et af de forslag, som denne kommission peger på, siger Anne Kaltoft.
Alt i alt hilser Hjerteforeningen de 20 anbefalinger velkommen og håber, at regeringen og Folketinget vil bakke op om Robusthedskommissions anbefalinger og sikre, at de bliver implementeret i sundhedsvæsenet, så rammerne for, hvordan vi sammen styrker vores sundhedsvæsen, bliver mere tydelige.
Kontakt:
Seniorpresserådgiver Kristian Jakobsen tlf.: 33669969 email: kjakobsen@hjerteforeningen.dk
Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **