PRM / Green Innovation Week i Skive: Samarbejde skaber forandring og værdi

  Pressemeddelelse fra Business Skive – Green Innovation Week

  Green Innovation Week udspringer af Skiveegnens mangeårige succes med at samarbejde om innovation og grøn omstilling på tværs af kommune, uddannelse og erhverv. Green Innovation Week udvikles med ambitionen om at sætte turbo på den grønne omstilling ved at matche uddannelser med virksomheders reelle grønne udfordringer.

  Den grønne omstilling bliver konkret

  Under Green Innovation Week bliver den grønne omstilling konkret, når grønne initiativer og forretningsmodeller vises frem, når deltagere kan prøve og få fingrene i teknologier og grønne løsninger, når virksomheders grønne udfordringer matches med elever og studerendes viden og når en lang række workshops, aktiviteter og sceneoplæg sætter fokus på forskellige vinkler indenfor den grønne omstilling. Projektleder, Louise Vilsgaard, forklarer:

  • Vi har de seneste år testet og fået erfaring med at matche virksomheders grønne udfordringer med relevante fagretninger fra erhvervsuddannelser, videregående uddannelser og universiteter som cases direkte ind i undervisningen. Dertil faciliterer vi en lang række samarbejder før, under og efter eventet. Vi sætter, som event, en ramme for at udvikle grønne tiltag i fællesskab og på tværs af fagligheder. Det skaber et stort engagement og ejerskab direkte ind i eventet, hvor over 500 bidrager med eventtiltag i år.  

  Eventdagen bliver dermed kulminationen af en lang række samarbejder, der iværksættes året rundt. Alle fagligheder kan bidrage, for det er projektgruppens mission at vise, at alle har en rolle i den grønne omstilling for at lykkes med skalering at grønne løsninger og initiativer. Rollerne i det grønne arbejdsmarked bliver tydelige for elever og studerende ved at samarbejde om en konkret opgave, uanset om det er design og opbygning af lounge i resttræ, formidling af grøn teknologi, markedsføring af grønne tiltag, facilitering af workshops med virksomheders grønne udfordringer, evaluering af eventet som helhedsoplevelse mv.  

  Anna Lin i spidsen for tætpakket program

  Når eventdagen ruller d. 28. september, er det med et tætpakket program, der tæller mere end 25 oplæg og pitch fra scenerne. DR-værten, Anna Lin, modererer samtaler på Heads Up-scenen, hvor blandt andet Tænketanken Mandag Morgen præsenterer keynotes fra den store analyse: ‘Fremtidens grønne arbejdsmarked’, otte unge i grønne jobs fortæller om deres rejse fra uddannelse til job, direktør i Polestar Danmark, Henrik Bang, inviterer ind i ‘Project 0’ og udviklingen af en C02-neutral bil, faldgruberne i forhold til greenwashing bliver foldet ud af Tanja Gotthardsen fra Continual, seks iværksættere inspirerer med nye forretningsmodeller sammen med Steffen Max Høgh fra Bæredygtig Business, for at nævne et udpluk af programmet. Udover scenerne tæller programmet også en lang række aktiviteter:

  • Vi er superglade for at kunne præsentere et bredt program, der i år tæller mere end 60 workshops, aktiviteter og samarbejder man kan opleve eller være en del af. Det giver et godt billede af at grøn omstilling har rigtig mange lag, og at vi netop alle sammen skal og kan bidrage ind i det med hver vores faglighed. Vi har mere end 50 virksomheder og uddannelser fra hele landet repræsenteret i de forskellige aktiviteter, standområder og workshops, så det vidner om, at vi har fat i noget, der skaber værdi, slutter Louise Vilsgaard.

  Fakta

  • Green Innovation Week d. 28. september ved Elværket Skive, Brårupgade 18C, 7800 Skive
  • Udvikles og gennemføres med mere end 500 involverede før, under og efter
  • Program fra kl. 8.45-20.00
  • + 25 oplæg og pitch fra scenerne
  • + 60 workshops, aktiviteter og samarbejder, man kan opleve og tage del i
  • Forventet deltagerantal: 3-4.000

  Kontakt:

  Linda Routh Kærgaard email: lik@bskive.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13721396&publisherId=13561655&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **