PRM / Gys på Gamle Scene

  Pressemeddelelse fra Det Kongelige Teater

  En ung guvernante ankommer til et afsides beliggende gods, hvor hun skal varetage de to forældreløse børn Flora og Miles’ opdragelse. Her må hun må kæmpe for at beskytte børnene mod truende spøgelser. Men er disse spøgelsessyner virkelige, eller er det hendes egen skam, skyld og svigt, der skaber disse billeder, og hvad er der sket i huset, før hun ankom?

  “Vidunderlig, imponerende, men frygtelig uhyggelig og skræmmende,” skrev Benjamin Britten i sin dagbog efter at have hørt Henry James’ kortroman Skruen strammes i radioen allerede som teenager. Britten komponerede sin opera baseret på den foruroligende spøgelseshistorie med lynets hast i løbet af kun fire måneder i 1954.

  Skruen strammes bliver iscenesat af den unge, prisbelønnede, britiske instruktør Anthony Almeida, der sammen med scenograf og kostumedesigner Rosanna Vize vandt førsteprisen i Opera Europas instruktørpris 2021 for deres koncept til netop denne iscenesættelse af Brittens opera. I Skruen strammes sætter parret fokus på det usagte, de tragedier og traumer, som vi ikke tør tale om, og hvordan de forfølger os.

  Musikken i Skruen strammes har en overvældende følelse af intens klaustrofobi og dramatiske kraft. Den Kongelige Operas prisbelønnede unge, sopran Clara Cecilie Thomsen synger rollen som guvernanten. Børnene, Flora og Miles, synges af Barbro Citron og Milo Wajnman Køie/Hannibal Skovlund Brockhoff. De øvrige medvirkende er Gisela Stille, Johanne Bock, Fredrik Bjellsäter, Det Kongelige Kapel og Den Kongelige Operas husdirigent Robert Houssart.  

  Skruen strammes synges på engelsk med danske overtekster.
  I samarbejde med Opera Europa/Camerata Nuova.

  Skruen strammes | Premiere Gamle Scene 17/09 – 06/10 2023
  Læs mere om Skruen strammes HER

  Dirigent: Robert Houssart
  Instruktør: Anthony Almeida
  Scenografi og kostumedesign: Rosanna Vize
  Lysdesign: Lucy Carter

  Quint og Prolog: Fredrik Bjellsäter
  Guvernanten: Clara Cecilie Thomsen
  Miles: Milo Wajnman Køie/Hannibal Skovlund Brockhoff
  Flora: Barbro Cítron
  Mrs Grose: Johanne Bock
  Miss Jessel: Gisela Stille

  Det Kongelige Kapel

  Kontakt:

  PR- og presseansvarlig. opera og koncerter Louise Pedersen tlf.: +45 40 53 00 35 email: lope@kglteater.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13716398&publisherId=3885992&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **