PRM / Hvor på landet kan vi placere solpaneler og vindmøller?

  Pressemeddelelse fra Fredensborg Kommune

  Byrådet i Fredensborg Kommune har vedtaget at mindst 10 pct. af al den strøm, vi bruger i kommunen i 2030, skal være dækket af lokalt produceret strøm fra sol- og vindenergi. Det svarer til produktionen fra tre landvindmøller med en højde på 100 meter eller 15 hektar med solceller – eller en kombination heraf. 

  “Vi har brug for hjælp til at finde de rigtige arealer til nye vedvarende energianlæg, da der er tale om ganske store arealer, der skal bruges for at nå målet på 10 pct. Derfor opfordrer vi alle borgere, lodsejere, investorer m.fl. til at komme med deres forslag”, siger Lars Simonsen, formand for Plan-, Trafik- og Klimaudvalget.

  Lokalt produceret strøm er en vigtig del af den grønne omstilling i kommunen, uddyber udvalgsformand Hanne Berg, Udvalget for Natur, Miljø- og Bæredygtig udvikling:

  “Det er – indrømmet – ikke en let opgave at udpege så store arealer i en kommune som vores. Men det er omvendt utroligt vigtigt, at vi lykkes med at skabe en stor lokal produktion og bærer vores del af opgaven. Derfor håber jeg også, at mange vil bidrage med deres forslag på vores digitale dialogforum KlimaForum”.

  Solceller på hustage mv. er et godt supplement, men kan ikke dække behovet. Staten er ansvarlig for planlægning for vindmøller på hav og møller her bidrager dermed ikke til kommunens mål for lokalt producerede strøm.

  Der er åbent for forslag og kommentarer fra den 14. august til den 8. oktober 2023.

  Du kan bidrage med dine forslag og kommentarer på KlimaForum Fredensborg, som er kommunens digitale platform om klima og bæredygtighed.
  Adressen er klimaforum.fredensborg.dk

  Efter den 8. oktober udvælger Byrådet mulige arealer til nærmere undersøgelser.

  Kontakt:

  Udvalgsformand Lars Simonsen (B) tlf. 27 36 56 68
  Udvalgsformand Hanne Berg (F) tlf. 50 83 63 44

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13710588&publisherId=13559293&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **