PRM / Ny boligskat er lov: Beregn hvad du sparer på din bolig

  Pressemeddelelse fra home a/s

  Så er det sikkert og vist: Er du boligejer eller overvejer at blive det, så venter der en anden boligskat fra nytår.

  Den stormomsuste ejendomsskattelov er nemlig netop vedtaget i Folketinget.

  Hvis du allerede ejer eller køber en bolig, der står til at stige i skat, får du en skatterabat*, så din boligskat alligevel ikke stiger som følge af de nye regler.

  Men for at få skatterabatten skal du have overtaget din bolig inden 1. januar 2024,

  Deadline nærmer sig med hastige skridt, fremhæver ejendomsmæglerkæden Home.

  Reel deadline for skatterabat er tættere på

  Med en overtagelsestid på f.eks. tre måneder skal boligkøberne sætte underskriften på købsaftalen inden 1. oktober.

  “Deadline er tættere på, end de fleste tror. Det giver reelt kun fire måneder tilbage i 2023 til at handle bolig med skatterabat,” siger adm. direktør i Home, Uffe Drejer og peger på, at tidspresset også gælder boligejere, der ønsker at sælge med en skatterabat til køberne.

  “Mange sælgere er også købere og skal videre til en anden ejerbolig, og i mange tilfælde vil banken kræve, at hjemmet er solgt, inden de får nøglerne til det næste. På den vis har sælgerne endnu mere travlt end køberne.”

  Ifølge de seneste tal fra Boligsiden er den gennemsnitlige salgstid for en villa cirka 4,5 måned på landsplan.

  Landets boligejere – og boligkøbere – ved reelt ikke endnu, om de står med en skatterabat eller en lavere boligskat fra nytår. Flertallet af husejerne har dog udsigt til en lavere boligskat. Lejlighedsejere står især i de store byer til en højere boligskat.

  Samlet set er det ifølge Skatteministeriet fire ud af fem boligejere, der får lavere boligskatter. Der er altså udsigt til at spare penge for de fleste, fremhæver mæglerkæden.

  Home tilbyder hjælp med en ny boligskatteberegner, som alle kan bruge og få en mere præcis indikation af, om de skal betale mere eller mindre i boligskat i 2024.

  Boligskatteberegner: Hvad er din boligskat i 2024?

  Homes boligskatteberegner er baseret på tal om den enkelte bolig.

  “Beregneren kan være med til at give boligejeren – eller -køberen – et bedre grundlag at handle på inden årsskiftet,” siger Home-direktør Uffe Drejer om baggrunden for boligskatteberegneren, der er tilgængelig for alle på home.dk.

  FAKTA – BOLIGSKATTEBEREGNER:


  BAGGRUND: Nye regler for boligskat i 2024

  • Skatteforvaltningen kommer med nye ejendomsvurderinger, og med dem følger en ny ejendomsværdiskat og grundskyld, som samlet kaldes boligskat.
  • Vurderingsstyrelsen er i gang med at fastsætte værdien for alle cirka 1,7 mio. ejerboliger i Danmark. På grund af en del forsinkelser i det nye ejendomsvurderingssystem er det vurderingen fra 2020, der på nuværende tidspunkt sendes ud til boligejerne.
  • Inden årets udgang modtager boligejerne en foreløbig beregning af værdien for boligen pr. 1. januar 2022, da det bliver grundlaget for vores foreløbige boligskat i 2024. Den endelige boligskat for 2024 vil blive opgjort i forbindelse med årsopgørelsen for 2024.
  • *Reglerne om skatterabat gælder for personer, der ejer en ‘almindelig’ ejerbolig, f.eks. villa, ejerlejlighed eller fritidsbolig. Hvis du vil vide, om du og din bolig er omfattet af muligheden for rabat, kan du kontakte den lokale Home-mægler.

  Kontakt:

  Talsperson – senior kommunikationskonsulent – presseservice & analyse Michael Dalsager tlf.: 2043 3614 email: mida@home.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13690908&publisherId=5394039&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **