PRM / Økonomisk opbakning giver gratis klimajournalistik hos Fyens Stiftstidende

  Pressemeddelelse fra Klima- og Miljøforvaltningen, Odense Kommune

  Klimaudfordringen er nok den største udfordring, vi står over for, men den kan løses, hvis vi gør det sammen.

  Netop derfor har Odense Klimapartnerskab besluttet, at det bakker økonomisk op om Fyens Stiftstidendes nye klimaredaktion, som går i luften den 1. juni. Helt konkret køber partnerskabet journalistikken fra klimaredaktionen fri bl.a. på hjemmesiden fyens.dk, og derfor bliver den gratis tilgængelig for alle.

  Odense Klimapartnerskab er et partnerskab på indtil videre 11 grundlæggere, som er gået sammen om at understøtte vejen til, at Odense bliver klimaneutral senest i 2030. For at bidrage til at målet nås, vil partnerskabet arrangere aktiviteter rundt om i Odense, og gratis klimajournalistik på fyens.dk er en af aktiviteterne.

  • Jeg er rigtig glad for, at vi i partnerskabet har besluttet at bakke op om Fyens Stiftstidendes klimaredaktion. Jeg er sikker på, at det daglige journalistiske fokus på klimaet vil gøre en markant forskel for den viden og det engagement, vi som borgere i Odense har mulighed for at vil kaste ind i kampen for klimaet, siger Kim Nørgaard Andreasen, formand for Odense Klimapartnerskab og økonomidirektør hos Universal Robots.

  Gratis journalistik i to år
  fyens.dk er der store ambitioner om at skabe journalistik, som vil give os alle sammen mulighed for at træffe de bedste valg for klimaet i hverdagen.
  Det skal ske med kritisk, konstruktiv, inspirerende, aktivistisk og handlingsanvisende journalistik. Avisen er allerede godt i gang, og Odense Klimapartnerskab understøtter udbredelsen af artikler og andet indhold fra Fyens Stiftstidendes klimaredaktion over en periode på to år fra den 1. juni 2023.
  I den periode vil der derfor både være artikler, videoer og events om klimaudfordringerne og løsninger gratis tilgængeligt for alle.

  • Den grønne omstilling er både vigtig og vanskelig. Derfor har vi sat os for at udbrede grundig journalistik med højt indhold af viden og inspiration, som gør det nemmere for alle at omsætte de gode klimahensigter til konkret handling i hverdagen, siger chefredaktør hos Fyens Stiftstidende Poul Kjærgaard.

  Journalistikken bliver udviklet i samarbejde med SDU, som også er grundlægger i Odense Klimapartnerskab. Det sker for at sikre den mest effektfulde klimajournalistik, så der både kan skrues op for klassisk folkeoplysning og konstruktiv journalistik om klimaudfordringer og bæredygtighed.

  Odense Klimapartnerskab støtter klimaredaktionens mission økonomisk, men partnerskabet har ingen indflydelse på redaktionens konkrete journalistik.

  Odense Klimapartnerskab er et partnerskab med 11 grundlæggere, som blev etableret i juni 2022.

  Det består af:

  Universal Robots
  3C Groups
  Energi Fyn
  H. J. Hansen
  SDU
  Jysk Fynske Medier
  Odense Havn
  Fjernvarme Fyn
  Odense Renovation
  VandCenter Syd
  Odense Kommune

  Kontakt:

  For Fyens Stiftstidende:
  Poul Kjærgaard, chefredaktør
  pkj@fyens.dk
  +45 23464165

  For Odense Klimapartnerskab:
  Signe Vestergaard Bansø, sekretariatet
  sveba@odense.dk
  +45 22670206

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=13689441&publisherId=13561529&lang=da

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **