PRM / 430 mio. kr. til små og mellemstore virksomheder

  Pressemeddelelse fra Erhvervshus Nordjylland

  Over 7.000 virksomheder har allerede søgt om hjælp til at styrke deres forretning gennem Virksomhedsprogrammet. Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse igangsatte programmet i sommeren 2021 med REACT-EU-midler som et rygstød til små- og mellemstore virksomheder for at afhjælpe konsekvenserne af COVID-19 og understøtte en grøn og digital genstart.

  Nu videreføres programmet med ca. 430 mio. kr. og to nye spor; SMV:PRO og SMV:Grønne Kompetencer. Programmets nye spor, SMV:PRO, skal hjælpe virksomheder med at styrke forretningens ledelse, organisation, strategi eller tilbyde hjælp til ejer- og generationsskifte. Det andet nye spor, SMV:Grønne Kompetencer,skal styrke virksomhedernes adgang til kvalificeret arbejdskraft gennem kompetenceudvikling af medarbejdere, ledelse og bestyrelse.

  De tidligere spor; SMV:Grøn, SMV:Digital, SMV:Eksport og SMV:Vækstpilot fortsætter i en ajourført udgave, og her kan virksomhederne søge om hjælp til grøn omstilling, digitalisering, eksport og vækstrettet kompetenceudvikling.

  “Det er glædeligt, at virksomhedsprogrammet fortsætter og nu med to ekstra tilbud, som rammer ind i den aktuelle efterspørgsel blandt virksomhederne. I Erhvervshus Nordjylland ser vi frem til at tilbyde virksomhederne de nye ydelser i fællesskab med de øvrige regionale erhvervshuse i Danmark og i tæt samarbejde med de lokale erhvervskontorer i Nordjylland”, fortæller Lars Erik Jønsson, administrerende direktør i Erhvervshus Nordjylland.

  Bredt program drevet af virksomhedernes efterspørgsel

  Virksomhedsprogrammet har fået ros for at ramme virksomhedernes behov bredt og samtidig give selv helt små virksomheder muligheder til at omstille deres forretning og foretage de nødvendige investeringer. Erhvervshus Nordjylland tilbyder uvildig og gratis hjælp til virksomhederne med at scope deres projekt og giver dem sparring på selve ansøgningen til Virksomhedsprogrammet, så de er køreklar til at søge puljerne, når de åbner.

  Virksomhedsprogrammet

  Virksomhedsprogrammet er et landsdækkende program, der medvirker til at omstille og styrke væksten i SMV’er i hele landet. Det sker ved at støtte virksomheder i digitalisering, grøn omstilling, internationalisering og professionalisering i seks spor.

  SMV:Digital:Indeholder tilskudsvouchers til køb af privat rådgivning om omfattende digitalisering på tværs af virksomheden eller om anvendelse af nye digitale teknologier.

  Åbner for ansøgning 6. marts 2023. Puljen kører efter først til mølle-princippet og det anbefales at have sin ansøgning klar kl. 9.00, når puljen åbner (for virksomheder i Region Sjælland er ansøgningsvinduet åbnet til 9. juni 2023). Der forventes stor efterspørgsel.

  SMV:Vækstpilot: Indeholder mulighed for at virksomheder kan få 50 pct. i tilskud til lønomkostninger til ansættelse af en vækstpilot i op til seks måneder (max. 15.000 kr. pr. måned). Vækstpiloten ansættes på ordinære vilkår og skal inden ansættelsesstart være registreret ledig og have en erhvervs- eller videregående uddannelse.

  Åbner for ansøgning 13. marts kl. 12.00. Puljen udmøntes efter først til mølle-princippet. Ansøgningerne behandles løbende.

  SMV:PRO:indeholder mulighed for indkøb af privat rådgivning fx om strategi, ledelse, finansiering til dine planer og idéer, om teknologi og viden, der styrker din virksomheds udvikling, salg af din virksomhed eller generationsskifte.

  Åbner for ansøgning 15. marts. Der er løbende optag i dette spor, så interesserede virksomheder kan løbende indsende ansøgninger.

  SMV:Grøn: indeholder tilskudsvouchers til privat rådgivning og investeringer med det formål at reducere virksomhedens ressourceforbrug of affaldsmængder.

  Åbner for ansøgning 26. april 2023 – 10. maj 2023 (for Region Sjælland er ansøgningsvinduet åbnet til 17. maj 2023). Derefter åbnes for et ansøgningsvindue i efteråret 2023.

  SMV:Grønne Kompetencer: indeholder kollektive workshops og tilskudsvouchers til kompetenceudvikling af medarbejdere, ledelse og bestyrelse inden for det grønne område.

  Åbner for ansøgning 10.-24. maj 2023. Derefter vil næste ansøgningsrunde være i efteråret 2023. Der forventes stor efterspørgsel.

  SMV:Eksport: Indeholder tilskud til privat rådgivning fx til markedsanalyser og udarbejdelse af salgsmateriale. Desuden giver SMV:Eksport mulighed for at deltage gratis i én eller flere workshops, der giver inspiration og værktøjer til alt fra markedsindsigt, over kulturforståelse og salgsagenter til pitch træning.

  Åbner for ansøgning 19. til 26. april 2023. Ansøgninger tildeles point, så de bedste ansøgninger får tilsagn først.

  Kontakt:

  Administrerende direktør Lars Erik Jønsson email: lej@ehnj.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/430-mio-kr-til-sma-og-mellemstore-virksomheder?releaseId=13672251

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **