PRM / Ny leder for Moesgaard Museums arkæologiske afdeling

  Pressemeddelelse fra Moesgaard Museum

  Trine Kellberg Nielsen starter 1. marts som ny leder af Moesgaard Museums arkæologiske afdeling. Trine Kellberg Nielsen er arkæolog, ph.d. og har været ansat på Aarhus Universitet, hvor hun har forsket i neandertalere.

  Trine Kellberg Nielsen har tidligere været tilknyttet Moesgaard som projektleder på særudstillingen Neandertaler, der blev vist i 2020, og som også er blevet vist på Statens Naturhistoriske Museum i København.

  “Trine er en meget anerkendt arkæolog med en stærk forskningsprofil og klare bud på en retning for arkæologien. Hun kender Moesgaard og har med ansvaret for forrige års store Neandertaler-udstilling vist både stærke lederkompetencer og en evne til at skabe velfungerende samarbejde på tværs af hele Moesgaard. Vi glæder os til, at Trine bliver en del af ledelsen på Moesgaard, ” siger direktør Mads Kähler Holst.

  Trine Kellberg Nielsen er uddannet på Leiden Universitet og Aarhus Universitet, Moesgaard, og har tidligere arbejdet ved Køln Universitet og Neanderthal museet i Tyskland.

  “Jeg glæder mig meget til at tage fat på min nye rolle som leder af Arkæologisk afdeling på Moesgaard. Det er en fagligt stærk afdeling med et bredt arbejdsområde og Moesgaard er et af Danmarks førende kulturhistoriske museer, så det bliver rigtigt spændende at udvikle visionerne for arkæologiens rolle,” siger Trine Kellberg Nielsen.

  Kontakt:

  Direktør Mads Kähler Holst tlf.: 22994915 email: mkh@moesgaardmuseum.dk

  Leder af Arkæologisk afdeling, Moesgaard Museum Trine Kellberg Nielsen tlf.: 23365729 email: tkn@moesgaardmuseum.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/ny-leder-for-moesgaard-museums-arkaeologiske-afdeling?releaseId=13672256

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **