PRM / På kun en måned: Nu er boligrenterne næsten halveret

  Pressemeddelelse fra home a/s

  Er du på boligjagt, så kan et 3,5 %-lån snart være en oplagt mulighed igen. Renterne er nemlig næsten halveret på en måned fra 6 %.

  “Den lavere rente er godt nyt for både boligkøbere og -sælgere, da det gør det billigere at finansiere købet,” siger boligmarkedsanalytiker i Home Henrik Hauthorn Jensen.

  Renteniveauet er nu det laveste siden starten af september, men fortsat mærkbart højere end for et år siden, hvor renten lå omkring 2 % på et 30-årigt lån med afdrag, skriver Finans.dk.

  I Home peger man på bedring på flere fronter, der kan hjælpe til flere bolighandler den kommende tid.

  Lidt medvind på cykelstien til boligmarkedet
  Blandt andet viser de seneste tal fra Danmarks Statistik, at antallet af danskere i arbejde er rekordhøjt, inflationen er faldet lidt, og forbrugertilliden er blevet en anelse bedre.

  “Boligmarkedet har brug for lidt medvind på cykelstien her i begyndelsen af året. Der er et normalt antal interesserede købere derude, men en stor del af dem venter på det rigtige tidspunkt at slå til – den rigtige bolig til den rigtige pris,” siger Homes analytiker.

  Hver 7. dansker har boligkøbsplaner det næste halve år, viser Homes køberbarometer fra januar. Det svarer til gennemsnittet af alle målinger foretaget af analysevirksomheden YouGov siden 2017.

  Set i et historisk perspektiv er en rente på 3,5 % ganske lav, viser en opgørelse fra Realkredit Danmark, der pt. tilbyder et 4 % 30-årigt fastforrentet lån med afdrag, og flere eksperter vurderer, at tiden med renter omkring 0 % er ovre i denne omgang.

  Kontakt:

  Talsperson – presseservice & analyse Henrik Hauthorn Jensen tlf.: 2043 3514 email: hehj@home.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/pa-kun-en-maned-nu-er-boligrenterne-naesten-halveret?releaseId=13669088

  ** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **